Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Vlada će obezbijediti novac za rekonstrukciju zgrade željezničke stanice u Bijelom Polju

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o neophodnim finansijskim sredstvima za realizaciju IPA projekta 'Unapređenje sekcije željezničke pruge Bar – Vrbnica – Rekonstrukcija željezničke stanice Bijelo Polje'

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o neophodnim finansijskim sredstvima za realizaciju IPA projekta “Unapređenje sekcije željezničke pruge Bar – Vrbnica – Rekonstrukcija željezničke stanice Bijelo Polje”, te zadužila Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da Predlogom zakona o budžetu za 2022. godinu planira nedostajuća sredstva za realizaciju tog projekta.

Kako je saopštneo iz Vlade, u Informaciji se navodi da je cilj projekta adaptacija stanične zgrade željezničke stanice Bijelo Polje za potrebe smještaja i funkcionisanja državnih organa i željezničkih kompanija Crne Gore i Srbije, a što je u skladu sa Sporazumom između dviju vlada o graničnoj kontroli u željezničkom saobraćaju.

Godišnji nacionalni program IPA 2017 u odnosu na sektor saobraćaja sadrži i navedeni projekat ukupne vrijednosti 1.375.000 eura, koji se sastoji od tri ugovora:

  1.  Izrada glavnog projekta i nadzor nad izvođenjem radova (200.000 eura)
  2. Revizija Glavnog projekta (10.000 eura)
  3. Izvođenje radova rekonstrukcije pogranične željezničke stanice u Bijelom Polju. (1.165.000 eura – inicijalni budžet)

“Prva dva ugovora su uspješno realizovana, dok je za treći Projektant, nakon izrade Glavnog projekta, procijenio vrijednost radova na 1.927.456,33 eura, što je potvrdio i revident. Kako razlika od 762.456,33 eura ne može biti pokrivena od strane IPA fonda, a imajući u vidu nacionalni kao i regionalni značaj pomenutog projekta, Vlada je zadužila Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da Predlogom zakona o budzetu za 2022. godinu planira nedostajuća sredstva za realizaciju ovog projekta”, ističu u Vladi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Vlada će obezbijediti novac za rekonstrukciju zgrade željezničke stanice u Bijelom Polju – CG Vijesti
22.07.2021-19:15 19:15

[…] Aktuelno […]