Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Vikend otvorenih vrata u Swissotel Resort Kolašin: ,,Bolje ću da učim – da bih se zaposlio u ovakvom hotelu”

U hotelu Swissotel Resort Kolašin organizovan je ''vikend otvorenih vrata''. Najmlađi crnogorski hotel, otvoren polovinom januara na najvišoj nadmorskoj visini u Crnoj Gori, omogućio je svim zainteresovanim građanima Kolašina i okolnih mjesta da dožive spoj prirodne ljepote i hotelske ponude

Nije bilo snijega za pravo skijanje na Bjelasici, ali je u protekla dva dana, iz nekog drugog razloga, postojalo interesovanje za ovu planinu i njenu turističku infrastrukturu. U hotelu Swissotel Resort Kolašin organizovan je ,,vikend otvorenih vrata”. Najmlađi crnogorski hotel, otvoren polovinom januara na najvišoj nadmorskoj visini u Crnoj Gori, omogućio je svim zainteresovanim građanima Kolašina i okolnih mjesta da dožive spoj prirodne ljepote i hotelske ponude.

Pored javnog poziva, posebno su pozvani učenici osnovnih i srednjih škola, turistički radnici, sportske ekipe. Bili su tu članovi KUD-a ,,Mijat Mašković“, pjevačke grupe „Đude“, ŽKK Tara basket, Košarkaškoga klub Gorštak, STK Gorštak, učesnici Zimske avanturističke trke a bilo je i pojedinačnih gostiju iz Podgorice i Primorja koji su došli na “otvoreni vikend”.

Bio je organizovan prevoz iz centra Kolašina, kao i povratak sa Bjelasice u tri dnevna termina, a „otvorena vrata“ su trajala od 10 do 15.30 sati. Ista manifestacija je zakazana i za dane sljedećeg vikenda – 8. i 9. marta.

”Željeli smo da građanima Kolašina i svim zainteresovanima predstavimo ponudu i sadržaj ovog prvog luksuznog hotela na ski stazama u Crnoj Gori. Hotel je 12 km udaljen od centra grada i sa njim najavljujemo dalje planove razvoja cjelogodišnjeg planinskog rizorta Kolašin Valleys koji će, između ostalog, imati i dva ski sela pored skijališta Bjelasice”, ističu organizatori.

Mali učenici OŠ ,,Vojin Čepić“ ispred hotela

Kažu da su pokazali dio od 116 smještajnih jedinica, dva restorana, dva bara, šoping prostor, pogled iz soba ka skijalištima i vrhovima Bjelasice, ali i da su im najdraži posjetioci ovog događaja bili učenici osnovnih i srednje škole.

”Imali smo najmlađe goste iz OŠ ,,Vojin Čepić“ iz Gornje Morače. Takođe su nam gosti bili učenici turističkih usmjerenja iz SMŠ ,,Braća Selić“ iz Kolašina. Pokazali su interesovanje da se upoznaju sa opremom i infrastrukturom hotela, ali i sa načinom rada konobara, kuvara, recepcionera, hotelsko-turističkog tehničara – za zanimanja za koja se školuju. Posebno smo zapamtili rečenicu jednog učenika – od danas ću bolje da učim da bih mogao da radim u hotelu – a inače hotel već zapošljava mlade Kolašince”, ističu predstavnici hotela.

Jelena Janković, direktorica OŠ ,,Vojin Čepić“ iz Dragovića Polja, kaže da su učenici uživali u prijemu domaćina, ali i u onome što su vidjeli u luksuznom hotelu. Istakla je da ova škola ima značajnu pomoć od Zorana Bećirovića, vlasnika hotela i Dragane Bećirović koja je zadužena za odnose sa javnošću.

– Pomogli su nam u renoviranju učionica područnog odjeljenja u Ljevištima, oko kupovine peći za grijanje i školskog pribora, a posebno je značajna uplata u iznosu od 10.000 eura za kupovinu kombija za prevoz učenika – kazala je Janković.

Profesorica Snežana Šćepanović–Đurasović je kao razredna predvodila učenike ugostiteljskih i turističkih usmjerenja. Kaže da su u hotelu bili baš pravi domaćini.

Dio ambijenta koji su donijela „otvorena vrata“

”Obišli smo cijeli hotel, detaljno je objašnjen svaki dio opreme i funkcionisanje hotela. Sve je bilo više nego inspirativno za naše učenike. Posebno je važno da je sa domaćinima potvrđeno zajedničko interesovanje za saradnju, da učenici u ovakvom hotelu obavljaju praksu i da mogu da se zaposle kada završe školu. Poseban utisak na mene su ostavile uniforme zaposlenih koje se na pravi način uklapaju u ekskluzivnost hotela”, istakla je Snežana Šćepanović–Đurasović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve