Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Veličković i Bogavac posjetili poljoprivredni sajam u Novom Sadu

U sklopu posjete državni sekretar Nebojša Veličković i načelnik direkcije za stočarstvo, Ranko Bogavac, ostvarili su više razgovora sa predstavnicima različitih kompanija koji distribuiraju različitu poljoprivrednu opremu, kao i instituta koji proizvode sjemenski materijal

U Novom Sadu je održan Međunarodni poljoprivredni sajam koji je okupio veliki broj izlagača poljoprivredne mehanizacije, opreme za poljoprivredu, predstavnika državnih institucija i drugih subjekata uključenih u ovaj sektor, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumastva i vodoprivrede.

Kako su kazali Međunarodni poljoprivredni sajam je najveći sajamski događaj u Srbiji i jedan od najvećih u Evropi u oblasti poljoprivrede. Nezaobilazno je mjesto za poljoprivrednike i profesionalnu publiku kojoj je poljoprivreda fokus interesovanja.

Zemlja partner ovogodišnjeg Poljoprivrednog sajma je Republika Češka, a posjetioci su imali priliku da se sretnu i sa privrednicima iz Italije, Holandije, Mađarske, Španije, Bosne i Hercegovine, Belorusije, Poljske i Rusije.

U sklopu posjete državni sekretar Nebojša Veličković i načelnik direkcije za stočarstvo, Ranko Bogavac, ostvarili su više razgovora sa predstavnicima različitih kompanija koji distribuiraju različitu poljoprivrednu opremu, kao i instituta koji proizvode sjemenski materijal.

Kako je saopšteno, sa asocijacijama proizvođača razgovarano je o uspješnim modelima udruživanja i organizacije klastera.

“Takođe, sajam su posjetili i mnogi poljoprivredni proizvođači iz Crne Gore, koji su iskazali spremnost da osavremenjavaju i intenziviraju svoju proizvodnju u čemu će ih kroz svoje mjere podržati Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve