Utorak, 19 Marta, 2024
Rubrika:

Utvrđen Budžet za 2020. godinu: Politika Vlade je jačanje fiskalne stabilnosti; Zaposlenima u zdravstvu plate veće devet odsto

Politika Vlade Crne Gore je jačanje fiskalne stabilnosti, a cilj dugoročna održivost javnih finansija. Ostvarena stopa ekonomskog rasta je 3. u Evropi, kazao je a konferenciji za novinare Darko Radunović, ministar finansija, povodom Predloga Zakona o budžetu za 2020. godinu koji je juče usvojila Vlada

Politika Vlade Crne Gore je jačanje fiskalne stabilnosti, a cilj dugoročna održivost javnih finansija. Ostvarena stopa ekonomskog rasta je 3. u Evropi, kazao je a konferenciji za novinare Darko Radunović, ministar finansija, povodom Predloga Zakona o budžetu za 2020. godinu koji je juče usvojila Vlada.

Darko Radunović

Zarade zaposlenih u zdravstvu biće naredne godine povećane za devet odsto, saopštio je danas ministar finansija Darko Radunović.

On je na konferenciji za novinare kazao da je zarada zaposlednim u zdravstvu i prosvjeti povećana u skladu sa onim što budžet može sačuvati održivim.

“Projektovali smo devet odsto rast zarada i kod zdravstva i prosvjete u narednoj godini, odnosno tri odsto u 2021.”, kazao je Radunović.

Prema njegovim riječima prihodi budžeta od početka sprovođenja mjera povećani su za preko 260 miliona eura.

“Smanjen je poreski dug za oko 30 odsto u odnosu na 2016. god. Minimalna zarada je povećana za 15 odsto uz smanjenje poreskog opterećenja rada”, naglasio je Radunović.

Generalni direktor Direktorata za državni budžet Bojan Paunović kazao je da je predlogom Zakona o budžetu za 2020. predviđen je ukupan iznos primitaka i izdataka od 2.578,92 miliona eura.

“Deficit budžeta planiran je na nivou od 50 miliona ili 0,99% BDP-a”, dodao je Paunović.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve