Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Upozorenje: Aktivne fišing kampanje koje ciljaju korisnike banaka

''Radi se o uvjerljivim napadima, koje sadrže fišing link ka lažnoj stranici internet bankarstva, koja izgleda veoma slično kao veb stranica vaše banke''

Posljednjih nekoliko dana aktivne su fišing kampanje koje ciljaju korisnike banaka radi ostvarivanja finansijske koristi i krađe podataka. Fišing kampanje šire se porukama elektronske pošte u kojima se napadač predstavlja kao banka, navodi Nacionalni centar za odgovor na računarsko bezbjednosne incidente CIRT.

“Radi se o uvjerljivim napadima, koje sadrže fišing link ka lažnoj stranici internet bankarstva, koja izgleda veoma slično kao veb stranica vaše banke. U poruci koju dobijete se traži od vas da ažurirate podatke jer isti navodno više nisu važeći i nećete moći primati novac na svoj račun. Napadači korisnika navode da potvrdi identitet putem fišing poveznice kako bi ažurirao aplikaciju elektonskog bankarstva”, objašnjava Nacionalni centar za odgovor na računarsko bezbjednosne incidente CIRT.

Mole korisnike za dodatni oprez i savjetuju da:

ukoliko dobijete sličnu poruku nemojte odgovarati,
pažljivo čitajte sadržaj elektronske pošte jer fišing poruke obično sadrže mnogo gramatičkih i pravopisnih grešaka,
ne otvarajte linkove iz sumnjivih poruka elektronske pošte,
zadržite kursor miša iznad linka kako biste bili sigurni da počinje sa „https“ i da se radi o zvaničnom sajtu.
Imajte u vidu da banka ili bilo koja druga ozbiljna institucija, nikada neće tražiti od vas da povjerljive informacije ili dokumenta dostavljate putem elektronske pošte ili društvenih mreža.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
!!!
02.11.2023-15:12 15:12

Kasno!Skinuše meni 21 milion!