Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Vlasnici diskoteka u Budvi blokirali saobraćaj na nekoliko minuta, mogući masovni protesti ako se ne promijene epidemiološke mjere!

Kako su saopštili, donošenje mjera koje predviđaju privremenu zabranu rada diskoteka, disko klubova/barova i noćnih klubova/barova na otvorenom i u zatvorenom prostoru u vrhuncu sezone je nepromišljena odluka, koja diskriminiše pojedine ugostitelje

Vlasnici pojedinih noćnih klubova i diskoteka u Budvi, zajedno sa grupom građana, okupili su se danas na kružnom toku, na ulasku u Budvu.

Kako prenosi RTV Budva, oni su na nekoliko minuta blokirati saobraćaj u znak protesta zbog novih epidemioloških mjera.

Kružni tok je za to vrijeme osiguravala policija.

Okupljeni su pozvali nadležne da odustanu od novih mjera jer smatraju da one neće doprinijeti poboljšavanju epidemiološke situacije u zemlji.

Direktor Instituta za javno zdravlje IJZ Igor Galić saopštio je danas da će do ponedjeljaka 2. avgusta privremeno biti zabranjen rad diskoteka i noćnih klubova na otvorenom i zatvorenom prostoru.

Oglasili su se danas i iz NVO Ugostitelji Crne Gore koji su poručili nadležnim organima da donošenje mjera u cilju suzbijanja širenja virusa COVID 19, koje uključuje ograničavanje rada ugostiteljskih objekata, u ovom trenutku može imati dalekosežne posljedice po ekonomski oporavak i dovodi u pitanje opstanak mnogih ugostiteljskih objekata. Iz te organizacije su kazali da će mnogi ugostitelji bojkovati trenutne mjere, a da će, ako se one produže, doći i do masovnih protesta.

Kako su saopštili, donošenje mjera koje predviđaju privremenu zabranu rada diskoteka, disko klubova/barova i noćnih klubova/barova na otvorenom i u zatvorenom prostoru u vrhuncu sezone je nepromišljena odluka, koja diskriminiše pojedine ugostitelje.

“Kao što svi znamo, noćni klubovi su bili najduže zatvoreni i uspješna ljetnja turistička sezona je jedina nada da oni opstanu”, navode u NVO Ugostitelji Crne Gore, ističući da ta odluka dovodi u pitanje egzistenciju zaposlenih u ovom sektoru, ali i njihovih porodica.

Nažalost, dodaju, Vlada Crne Gore ne pokazuje empatiju prema ovim grupama ljudi, od kojih se mnogi nalaze na rubu egzistencije, i nepromišljeno najavljuje obustavu rada.

“Ovako neodgovoran stav i ad hoc odluke ne mogu biti dobre za finansijsku stabilnost, ali ni za dalji razvoj epidemiološke situcije”, ocjenjuju Ugostitelji Crne Gore.

Kažu da razumiju neizvjesnost epidemiološke situacije i zabrinost u pogledu pogoršanja trenutne situacije, koja je dijelom prozrokovana i zbog nepoštovanja mjera unutar pojedinih ugostiteljskih objekata.

“Međutim, napominjemo da je veliki priliv turista onemogućio i ugostitelje da nesmetano kontrolišu poštovanje mjera. Još jednom, skrećemo pažnju da ovakve odluke stavljaju u diskriminatorski položaj određene ugostitelje i da Vlada mora prekinuti sa takvim ponašanjem”, poručuju iz te NVO.

Kako ističu, shodno velikom broju upita i žalbi koje su dobili po pitanju najavljenih mjera, možemo zaključiti da će mnogi ugostitelji bojkovati trenutne mjere, a u slučaju da se one produže, da će doći i do masonih protesta, koji mogu znatno pogoršati epidemiološku situaciju, a i ugroziti trustičku sezonu.

“Nadamo se da će nadležne instutucije shvatiti ozbiljnost situacija i pokazati ozbiljnost, te pronaći određeni model koji bi omogućio rad svih ugostiteljskih objekata uz poštovanje epidemioloških mjera”, zaključuju u NVO Ugostitelji Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ugostitelji: Zatvaranje noćnih klubova u jeku sezone nepromišljeno, mogući masovni protesti – CG Vijesti
23.07.2021-18:37 18:37

[…] Aktuelno […]