Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Strujić Harbić: Protiv smo predloga da nedjelja opet bude radna, to je dan za porodicu

''Praksa je pokazala da je neradna nedjelja pozitivan korak u pravcu da su žene konačno dobile slobodan dan koji mogu da provode sa porodicom. Jer, nerijetko se dešava da majke moraju da biraju između posla i porodice, jer oba ne mogu da postignu''

Bošnjačka stranka ne podržava predlog da nedjelja u oblasti trgovine opet bude radna, jer smatramo da je to dan za porodicu, poručila je Kenana Strujić Harbić, šefica kluba poslanika BS.

“Praksa je pokazala da je neradna nedjelja pozitivan korak u pravcu da su žene konačno dobile slobodan dan koji mogu da provode sa porodicom. Jer, nerijetko se dešava da majke moraju da biraju između posla i porodice, jer oba ne mogu da postignu. Živimo u 21. vijeku, muškarci u razvijenim zemljama Evrope uveliko koriste porodiljsko bolovanje i obavljaju sve kućne poslove, dok kod nas još uvijek nema pomena o neplaćenom ženskom radu kod kuće”, kaže Strujić Harbić.

Ona podsjeća da je razlika u zaradama između muškaraca i žena u Crnoj Gori oko 14 odsto veća u korist muškaraca.

“Žene ne samo da primaju manje zarade od muškaraca, nego im je otežan pristup onim poslovima i pozicijama na kojima su zarade veće. Pri trenutnom stanju stvari, žena bi morala da radi devet sati više da bi se izjednačila sa zaradom muškarca. Kada sve ovo sagledamo, jasno je da radna nedelja pomaže ekonomiji, ali šteti porodičnom funkcionisanju sa najvećim uticajem na žene”, poručila je Strujić Harbić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve