Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Stanić: Izmišljena radna mjesta dovela do ozbiljnih poremećaja na tržištu rada, sistem klizi ka kolapsu javnih finansija

Vlada Dritana Abazovića je povećala broj državnih službenika i zaposlenih u javnim preduzećima za najveći broj od 1990. do danas

Najbolji pokazatelj u kakvo ste stanje doveli jednu državu je kamatna stopa po kojoj se ona zadužuje, a posljednje zaduženje Crne Gore od 100 miliona eura je bilo po 9 odsto, stopi koju ne bi platila ni jedna firma ili građanin naše zemlje, saopštio je funkcioner Socijaldemokratske partije (SDP) Mirko Stanić.

“Uz sve to, Vlada Dritana Abazovića je uvela cijeli niz akciza i poreza, novih nameta, od sokova do čokolada, uz povećanu akcizu na gorivo što je dovelo do najveće stope inflacije u Crnoj Gori i poskupljenja skoro svih roba i usluga, a hrana je poskupjela za preko 30 odsto”, naveo je Stanić.

I na kraju, ocjenjuje, sav javašluk i nerad se vidi na brojnim primjerima od minusa avio kompanije u koju je uloženo 40 miliona eura, do pitanja trajekta koji već sada pravi probleme za cijelu Boku, preko odnosa prema Institutu Simo Milošević ili Bolnici Meljine.

“Ključni element koji ističu i privrednici i građani i investitori je – ekonomska, fiskalna i politička nestabilnost koja dovodi do toga da se u bankama drže milijarde eura koje se ne investiraju zbog straha od zakonskih promjena koje mogu dovesti do ogromnih minusa”, kazao je Stanić.

Konačno, Vlada Dritana Abazovića je povećala broj državnih službenika i zaposlenih u javnim preduzećima za najveći broj od 1990. do danas.

“Hiljade i hiljade izmišljenih i nepotrebnih radnih mjesta, sa službenicima koji primaju plate veće nego zaposleni u privatnim kompanijama je dovelo do ozbiljnih poremećaja na tržištu rada, a cijeli sistem klizi ka scenariju u kojem se može desiti kolaps javnih finansija”, zaključuje Stanić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve