Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Spajić: U trezoru pola milijarde, suficit u avgustu rekordan

Najavio da će suficit budžeta u avgustu biti veći od junskog i julskog zajedno

U državnom trezoru nalazi se pola milijarde eura, na kraju godine dug će biti na nivou od 70% BDP-a, kazao je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić i najavio da će suficit budžeta u avgustu biti veći od junskog i julskog zajedno. Ministar je za narednu godinu najavio, kako je kazao, veliki razvojni budžet i sigurno povećanje zarada za određene kategorije stanovništva.

Podsjećamo suficit budžeta u junu mjesecu iznosio je tri miliona eura, dok je u julu bio 43 miliona eura.

Spajić je gostujući u Dnevniku Televizije Crne Gore kazao da je državna kasa u mnogo boljem stanju nego je to bila krajem prošle godine, odnosno, kako je kazao, kada smo imali dug na rekordnom nivou od preko 100% po BDP-u i nijesmo imali ništa u trezoru.

“Sada imamo preko pola milijarde eura u trezoru, na kraju godine dug će biti na nivou od 70% BDP-a i to će biti mnogo povoljnija situacija u odnosu na onu koju smo zatekli”, kazao je Spajić.

On smatra da neće biti potrebe za rebalansom budžeta.

“Budžet se izvrašava po planu,imao suficit u junu, julu a sada i u avgustu. Suficit u avgustu će biti veći od junskog i julskog zajedno i o rezultat koji se nije desio u istoriji Crne Gore”, kazao je Spajić.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Miljojko
10.09.2021-22:07 22:07

Vrlo opasan igrac, prevarant i lazov! Vise od godinu dana nista u drzavi nije ulozeno, digao frku za kredit za autoput a sad ima viska?! Sva investicija ove vlade je u zurke popova spc sekte, ice , pice, avioni, helikopteri, obezbjedjenja…a sirotinji 3 litra ulja! Miljojko mercedesa od 100 hiljada!

gagi
12.09.2021-09:17 09:17

Spajicu da te podsjetim na rijeci Medojevica; Niko tako krupno ne laze kao Spajic,ja cu dodati; ubjedljivo i nesojski,naravno da bi “trebalo biti novca”u trezoru jer si zaduzio Crnu Goru za preko MILIJARDU Eura,i nijeste imali vremena sve to “slomiti”ali cemo ubrzo vidjeti koliko ces nas opet zaduziti “pored te pola milijarde”i ne lazi glibu apostolski.