Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
Rubrika:

Spajić i Milatović: Cilj je da ubrzamo dinamiku napretka Crne Gore

Ministar ekonomije u Vladi UAE je izrazio zadovoljstvo što će ta zemlja biti partner na Investicionom forumu koji Crna Gora organizuje 7. februara, u okviru obilježavanja Nacionalnog dana na Expo 2020

Ministri ekonomskog razvoja i finansija i socijalnog staranja Jakov Milatović i Milojko Spajić sa saradnicima sastali su se, tokom zvanične posjete Dubaiju, sa ministrom ekonomije u Vladi Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), Abdula Bin Touk Al Marijem, a na sastanku je razgovarano o mogućnostima poboljšanja saradnje država i ukazano da je Vlada Crne Gore posvećena ekonomskom razvoju, čiji je krajnji cilj poboljšanje životnog standarda građana i to na održivim principima koji će garantovati duguročnu stabilnost javnih finansija.

Ministar ekonomije u Vladi UAE je izrazio zadovoljstvo što će ta zemlja biti partner na Investicionom forumu koji Crna Gora organizuje 7. februara, u okviru obilježavanja Nacionalnog dana na Expo 2020.

Crnogorska delegacija, predvođenja ministrom Milatovićem, dobila je poziv da učestvuje na Godišnjoj investicionoj konferenciji krajem marta u Dubaiju.

Spajić je ukazao na značaj investicione saradnje. On je naglasio da su Crnoj Gori prioritet razvoj i bolji životni standard građana, što se već sada obezbjeđuje kroz ekonomsku reformu “Evropa Sad!”. Na sastanku je bilo riječi i o poslovanju nakon pandemije virusa korona, kao i o ulozi blokčejn tehnologije.

“Ovdje ste konstantno okruženi ljudima koji imaju viziju i to je ono što je Crnoj Gori oduvijek potrebno, cilj nam je da ubrzamo dinamiku napretka naše zemlje”, izjavio je Spajić.

Ministar Milatović je najavio intenziviranje saradnje sa UAE na više nivoa:

“Ministar ekonomije u Vladi UAE, gospodin Abdula Bin Touk Al Marri, izrazio je zadovoljstvo što će biti naši partneri na Investicionom forumu koji organizujemo 7. februara u okviru obilježavanja Nacionalnog dana na Expo 2020. Dobio sam poziv da učestvujem na Godišnjoj investicionoj konferenciji krajem marta u Dubaiju, a usaglasili smo i održavanje mješovite komisije čime ćemo dodatno osnažiti saradnju dvije zemlje. U narednom periodu intenziviraćemo saradnju sa UAE na više nivoa, u nadi da ćemo uskoro imati povezanost letovima tokom cijele godine, što je snažno podržano od ministra ekonomije u Vladi UAE”, naglasio je Milatović.

Spajić je zahvalio na pozivu za učešće na Godišnjoj investicionoj konferenciji i naglasio važnost razmjene iskustava. Ministar ekonomije UAE imao je vitalnu ulogu u pokretanju inicijativa od nacionalnog značaja, čiji je cilj bio da Dubai postane grad budućnosti.

“U tom smislu nam je i bitna razmjena iskustava, naročito u segmentima blockchain-a koji vidimo i kao šansu za razvoj naše zemlje. Mi želimo da je Crna Gora zemlja budućnosti u regionu, ali i šire”, naglasio je Spajić.

Milatović je istakao da su ovakvi susreti izraz zainteresovanosti obje strane da radimo na unapređenju ekonomske saradnje.

“Naše prisustvo na Expo 2020 donijelo nam je ogromno iskustvo i učinilo nas dosta vidljivijim za neka nova tržišta. Zahvalni smo domaćinima u UAE, koji su pokazali izuzetan stepen gostoprimstva, ali i izrazili spremnost da pomognu razvoj Crne Gore na više načina, što može biti veoma značajna inicijativa”, kazao je on.

U crnogorskoj delegaciji su i državni sekretari Ministarstva ekonomskog razvoja i Ministarstva finansija i socijalnog staranja, Milena Lipovina – Božović, Janko Odović i Branko Krvavac.

Tokom boravka na Expo 2020, delegacija Crne Gore radila je na pripremi obilježavanja Nacionalnog dana Crne Gore, koji je planiran za 6. februara.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve