Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Spajić: Crna Gora najzad napušta neuspješne Superhik ideologije iz prošlosti

''Povećanje minimalne zarade, uz smanjenje opterećenja privrede će biti jak generator dobro plaćenih poslova''

Povećanje minimalne zarade, uz smanjenje opterećenja privrede će biti jak generator dobro plaćenih poslova, kazao je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, povodom programa “Evropa sad”

Prema planu, u narednoj godini biće ukinuti doprinosi za zdravstveno osiguranje na zarade, neće biti oporezivane zarade do bruto iznosa od 700 eura. Smanjenje dažbina za koje bi trebalo da se poveća zarada zaposlenog iznosiće 17 odsto, minimalna zarada biće povećana na 450 eura, dok će prosječna neto zarada zbog ovih mjera biti povećana na 700 eura.

“Crna Gora najzad napušta neuspješne Superhik ideologije iz prošlosti, i počinje da brine o svojim građanima i njihovom dostojanstvenom životu. Povećanje minimalne zarade, uz smanjenje opterećenja privrede će biti jak generator dobro plaćenih poslova. Evropa sad!”, naveo je Spajić na Tviteru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Anonim
21.10.2021-12:02 12:02

Ohrabruje najava da ćemo živjeti bolje. Tome se nadamo i očekujemo. Ipak, zaduženje od milijardu, koje je nova Vlada donijela, ne daje rezultat. Vršeći samo preraspodjelu novog kredita i sipajući iz jedne kutije u drugu, ne dobija se ništa, a vremenom se gubi sve. Nema ulaganja u nove poslove, nema zapošljavanja, sumnjiv program zdravstvenog osiguranja, desetine hiljada ljudi dobilo otkaze, svakodnevno povećanje cijena, podizanje akciza, poreza, policijske torture. Građani nemaju sigurnost ni u jednom segmentu. Vlada, svojim objavama van realnosti, građane polako dovodi u stanje opasne uspavanosti, kojom se prihvata svaka vrsta antigrađanskog, antidržavnog djelovanja, i time ostvaruje svoje političke… Pročitaj više »