Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

SKANDALOZNO: Na Savinom kuku ski pasovi Skijališta Srbije

Kartice su u upotrebi od februara prošle godine i sve nadležne institucije su upoznate sa tim, na čelu sa državnom sekretarkom za turizam Ivanom Đurović. Svima njima je to, očito, normalno.

Na ski pasu skijališta Savin kuk na Žabljaku, kojim upravlja Turistički centar Durmitor, piše Skijalište Srbije i to nije montaža. Kako saznaje Pobjeda, ove kartice su u upotrebi od februara prošle godine i sve nadležne institucije su upoznate sa tim, na čelu sa državnom sekretarkom za turizam Ivanom Đurović. Svima njima je to, očito, normalno.

Kako je Pobjedi kazao direktor TC Durmitor Marinko Purić, radi se o karticama koje im je donirala Srbija, odnosno njihova skijališta sa sa kojim imaju dobru saradnju.

– Kako niko ne pita zašto na ski pasovima piše ,,škoda” ,, Austrija” zašto piše ,,meridijan”, samo se interesuju zašto piše Skijalište Srbije. Već unazad tri godine imamo dobru saradnju sa skijalištima Srbije i oni nam poklanjaju ski pasove, koji nisu nimalo jeftini, jer je cijena izrade dva eura po komadu – kaže Purić.

Kako nam je objasnio taj ski pas ili kejkard služi za otvaranje rampe na ulazima na žičare i liftove, a od korisnika traže da im vrate ski pasove nakon skijanja.

– Svaki ski pas je prodat, fiskalizovan kroz kasu i plaćen je na njega PDV. Tu može da piše bilo šta, zavisno ko je sponsor – tvrdi Purić I naglašava da se ski pasovi Skijališta Srbije izdaju školama na Žabljaku i skijaškim klubovima koji imaju besplatno skijanje.

-Ski pasove smo odavno naručili iz Austrije, ali zbog kovid situacije još nijesu stigli.Zbog toga smo zamolili kolege iz Srbije da nam pozajme dio tih svojih karata. Zadnje tri godine imamo dobru saradnju sa skijalištima Srbije i oni nam poklanjaju te karte. Osim ovih karata imamo i karte na kojima piše Meridijan, škoda i drugih koji nam sponzorišu nabavku ovih keycards – objasnio je Purić.

Naveo je da se ove karte mogu nabaviti samo u Austriji, jer im njihova firma ,,Skidate” radi tehničku podršku rampi i sistem utiskivanje u čipove određenih informacija za prolaz kroz rampe.

 

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
22.01.2022-10:38 10:38

Ovo je teski kriminalni cin..Ovom zlocinu treba da se nadje kraju..Dje ste Crnogorci..mrcine..Zato ovu sramotu ne unistite..sram vas bilo..