Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

SJEVER CRNE GORE – TURISTIČKI HIT REGIONA(5): “Bobotov hotel and resort” na Žabljaku otvoriće nova 153 radna mjesta

Žabljak, grad sa najvećom nadmorskom visinom na Balkanu, koji se nalazi u srcu Durmitora, najstariji je zimski turistički centar u Crnoj Gori. Na Durmitoru se nalaze dva skijališta “Savin kuk” i "Javorovača"

Žabljak, grad sa najvećom nadmorskom visinom na Balkanu, koji se nalazi u srcu Durmitora, najstariji je zimski turistički centar u Crnoj Gori. Na Durmitoru se nalaze dva skijališta “Savin kuk” i “Javorovača”.

Ono po čemu je još poznata ova planina je Nacionalni park Durmitor. Da investitori prepoznaju Žabljak kao jedan od crnogorskih gradova sa izuzetnim turističkim potencijalom, govori činjenica da je na Listu razvojnih projekata u oblasti turizma dospjela još jedna investicija za izgradnju hotela “Bobotov hotel and resort” po kondo modelu poslovanja kategorije 4 zvjezdice.

Investitor je DOO “Galaxy Europe” sa sjedištem u Kotoru, koje je projekat dostavilo Ministarstvu održivog razvoja i turizma, kao prijavu na Javni poziv.

Kondo hotel “Bobotov hotel and resort” kategorije 4 zvjezdice, nosi naziv najvišeg vrha planine Durmitor, Bobotov kuk visok 2.523 metra.

Ovaj planinski hotel atraktivnog i modernog izgleda, pružiće komfor i izuzetan ugođaj gostima. Raznovrsni sadržaji učiniće ovaj kompleks jedinstvenim i unaprijediti turizam na Žabljaku.

Hotelski kompleks je ukupnog kapaciteta 160 smještajnih jedinica, od čega u samom hotelu 40, a u 40 vila još 120 smještajnih jedinica.

U okviru projekta koji se kandiduje na program “ekonomskog državljanstva”, o čemu ćete imati prilike da čitate u nekom od narednih tekstova serijala, biće izgrađeno 100 smještajnih jedinica (40 u hotelu i 60 u vilama).

U okviru kompleksa nalaziće se i prostor za najmlađe goste.

Predračunska vrijednost investicije iznosi 16,16 miliona eura, a namjera investitora je da u okviru kompleksa otvori nova 153 radna mjesta (90 stalnih radnih mjesta i 63 sezonska).

Investitor kondo hotela “Bobotov hotel and resort” je dostavio neopozivu bankarsku garanaciju u iznosu od 2,5 miliona eura u korist Vlade Crne Gore, što je obaveza svakog investitora koji je aplikant programa “ekonomskog državljanstva”. Sve u cilju intenzivnog i garantovanog razvoja turizma, a naročito u sjevernom dijelu Crne Gore.

Planirani početak pripremnih radova na kompleksu je 1. septembar 2020. a planirani datum početka gradnje 1. januar 2021. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve