Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Sindikalci Željeznice pisali Raduloviću: Stanje alarmantno, samo zahvaljujući otpravnicima vozova i mašinovođama saobraćaj se odvija bezbjebjedno

''U cilju što bržeg rešavanja ovakvih problema u željezničkom sektoru, očekujemo da nas u najhitnijem roku pozovete na radni sastanak, gdje bi Vam prezentovali ostale probleme i razgovarali o aktuelnoj situaciji na željeznici''

Sindikalana organizacija prevoza mašinovođa Crne Gore i jedinstveni sindikat radnika ŽPCG uputili su otvoreno pismo ministru saobraćaja i pomorstva Filipu Raduloviću, u kojme raguju na njegovu izjavu da je ŽPCG u rasulu.

Otvoreno pismo prenosimo integralno:

Povodom svih dešavanja poslednjih dana u javnosti, vezano za željeznički sektor, a gdje ste. Vi lično targetirali Željeznički prevoz Crne Gore AD Podgorica kao najgori ili u najlošijem stanju, želimo da Vas obavijestimo o stvarnom stanju željezničkog sistema u Crnoj Gori.

Zbog Vas i javnosti Crne Gore, informacije ćemo plasirati iz nekoliko puta, jer sama po sebi željeznica je komplekstan sistem i potrebno je puno prostora za samu prezentaciju i navođenje činjenica i opis svih aktera u željezničkom saobraćaju.

Obzirom, da ste obilazili prugu Bijelo Polje — Podgorica, a činjenica da niste koristili usluge ŽPCG, iznenađeni smo Vašom konstatacijom da je ŽPCG „u rasulu”.

Takođe, stekli smo utisak da niste uočili ili Vam nisu prezentovani problemi na samoj pruzi. S tim u vezi, riješili smo da Vas i javnost Crne Gore upoznamo sa stanjem ispravnosti signalno sigurnosnih uređaja na prugama u Crnoj Gori, koje otežavaju naš rad, iziskuju veću pozornost i dodatno opterećuju mašinovođe u toku rada. To isto dovodi do nezadovoljstva putnika, direktno prouzrokuje kašnjenje vozova,pa samim tim ŽPCG nije u mogućnosti da ispoštuje važeći red vožnje.

Želimo da napomenemo da je stanje koliko toliko popravljeno, ali ujedno i alarmantno sa gledišta tehničke ispravnosti i svidjelo se nekom ili ne, zahvaljujući otpravnicima vozova i mašinovođama, saobraćaj se odvija bezbjebjedno i uredno.

Zbog ovoga i stvari koje ćemo narednom periodu reći, a vezan za druge aktere u željezničkom sistemu, smo tražili i tražimo sastanak sa Vama, od onog dana kada ste došli u ŽPCG i nakon toga smo Vam zvanično uputili zahtjev na koji do dan danas nismo dobili odgovor.

U cilju što bržeg rešavanja ovakvih problema u željezničkom sektoru, očekujemo da nas u najhitnijem roku pozovete na radni sastanak, gdje bi Vam prezentovali ostale probleme i razgovarali o aktuelnoj situaciji na željeznici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve