U Baru se radi dobro – timski, posvećeno i projektno. O tome svjedoče brojni realizovani projekti, kazao je danas potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović na sastanku sa predsjednikom Opštine Bar Dušanom Raičevićem, u okviru radne posjete Baru.

Simović u Baru

„Čvrsto i odlučno opredjeljenje Vlade je razvoj kao najbolji odgovor na krizu i zato smo održali sve razvojne projekte, a Trećim paketom Vladinih mjera, planirani su brojni novi. Poseban značaj u ovom Vladinom paketu vrijednom 1,2 milijarde eura prepoznat je u Luci Bar, koja predstavlja našu važnu komparativnu prednost i zato je njen dalji razvoj neophodan i predstavlja značajnu pretpostavku za realizaciju brojnih razvojnih projekata. Razvoj će donijeti potrebna kvalitetna i bolje plaćena nova radna mjesta“, kazao je Simović ističući da će planirani novi razvojni projekti pružiti nove brojne šanse za preduzetničke iskorake u brojnim djelatnostima.

On je siguran sam da će ih vrijedni i odlučni preduzetnici iz Bara i cijele Crne Gore prepoznati i iskoristiti za svoj i razvoj cijele države.

Simović je sa Raičevićem obišao radove na Kući maslina i izrazio zadovoljstvo realizacijom ovoga značajnog objekta.

„Prije nepunih 10 mjeseci započeli smo izgradnju Kuće maslina u Baru, objekta koji ima višestruki značaj, proizvodni, edukativni i turistički. Ovaj savremeno koncipirani objekat ima cilj da spoji bogatu tradiciju i istoriju maslinarstva na ovim prostorima, o kojoj svjedoče stabla stara preko 2000 godina, sa izazovima vremena u kojem živimo i da bude podrška maslinarima za buduće izazove. Zbog toga je Kuća maslina i svojevrsno priznanje generacijama maslinara za njihov trud i rad kojim su održali maslinarstvo kroz vjekove, ali i odgovornost sadašnjoj i budućim generacijama da njeguju i unapređuju tradiciju maslinarstva“, kazao je Simović.

Raičevićje kazao da je Kuća maslina objekat koji će služiti svim maslinarima u Baru, ali će biti i centar maslinarstva cijele Crne Gore.

„Projekat koji je najavljivan dugi niz godina, već danas možemo da se uvjerimo da dobija prepoznatljive obrise. Koristim priliku da se zahvalim Vladi Crne Gore i resornom ministarstvu na podršci koju su pružili Opštini Bar, maslinarima, kao i svim Starobaranima, za objekat koji će biti centar maslinarstva i edukacije, centar gdje će se maslinari okupljati, družiti, razmjenjivati iskustva, i mjesto na kome će Starobarani i Barani dočekivati goste iz drugih djelova Evrope i svijeta. Uz zahvalnost potpredsjedniku Vlade za kontinuiranu podršci poljoprivredi, posebno maslinarstvu u Baru, kruna te sjajne saradnje je projekat Kuće maslina koja će na ponos svih nas biti izgrađena već sredinom novembra”, kazao je Raičević.

U okviru posjete Baru potpredsjednik Simović se sastao sa predstavnicima „Društva maslinara Bar“ u Mrkojevićima i Udruženja maslinara „Antivari“ u Starom Baru.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve