Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Šeldon – Žugić: Dobro stanje bankarskog sektora

Na sastanku je bilo riječi o Strateškom partnerskom okviru za Crnu Goru Grupacije Svjetske banke za period od 2023. do 2027. godine

Centralna banka Crne Gore (CBCG) uspješno je obavljala svoju funkciju u prethodnom periodu koga su obilježili brojni izazovi na lokalnom i globalnom planu, što je rezultiralo dobrim stanjem bankarskog sektora, ocijenio je šef Kancelarije Svjetske banke za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu Kristofer Šeldon na današnjem sastanku sa guvernerom CBCG Radojem Žugićem.

Na sastanku je, kako je saopšteno, bilo riječi o Strateškom partnerskom okviru za Crnu Goru Grupacije Svjetske banke za period od 2023. do 2027. godine, koji je usmjeren na pružanje podrške održivijem i inkluzivnijem rastu Crne Gore.

Usvajanje tog dokumenta, kako se navodi, očekuje se u prvoj polovini naredne godine.

Žugić je zahvalio sagovorniku na podršci koju je Svjetska banka pružila Centralnoj banci Crne Gore, u vidu tehničke pomoći za aktivnosti usmjerene na uvođenje instant plaćanja i pripremu Zakona o digitalnoj imovini, kao i na izradi analize transponovanja platne regulative i spremnosti Crne Gore za uključenje u SEPA sistem plaćanja.

Iz CBCG napominju da je dogovoren nastavak komunikacije i saradnje u cilju daljeg snaženja otpornosti finansijskog sektora i stvaranja preduslova za dinamičniji rast domaće ekonomije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve