Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Šehović Spajiću: Prema problemu nezaposlenosti odnosili ste se kao da se odnosi na ljude iz Kambodže

Pozvao je Spajića da kaže koji su novi kapitalni projekat zaokružili i li kojeg su investitora doveli

Ministre finansija, Vi i Vaša Vlada ste se prema problemu nezaposlenosti odnosili taman kao da se to odnosi na ljude iz Kambodže, rekao je poslanik SD-a, Damir Šehović na sjednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet.

“Jer ste vi odgovorni zbog toga što danas imamo 11.000 nezaposlenih više nego što je to bio slučaj prije godinu dana. Kako se Vlada odnijela prema tom problemu – ona je uvidjela grešku , pa su se naknadno u nekim evidencijama našle 50.000 zaposlenih. Sada statistika ovako izgleda – u oktobru mjesecu je, po novim podacima, broj zaposlenih bio veći nego u špicu sezone u avgustu mjesecu. E, toliko vam je ozbiljan podatak”, rekao je Šehović.

Pozvao je Spajića da kaže koji su novi kapitalni projekat zaokružili i li kojeg su investitora doveli.

Šehović je pitao ministra Spajića i da li im treba novo zaduženje za pokrivanje deficita.

Govoreći o kapitalnom budžetu, Spajić je rekao da je za njih on osposobljavajući element Vlade.

“Crna Gora je nepovezana. Želimo ubrzano da rješavamo probleme”, dodao je on.

Istakao je da su oni kao Vlada predali budžet koji nema potrebe za zaduženje, ali kaže da bruto zaduživanje treba da se dešava svake godine.

“Ponavljam, zaduživanje treba da se dešava svake godine, bruto zaduživanje. Ako imate suficit budžeta, treba da se ide na tržište, makar 100,200 miliona da bi se pravila kriva prinosa”, kazao je ministar finansija.

Komentarišući vrj nezaposlenih, Spajić je rekao da je Monstat javno objavio da imamo 202.700 zaposlenih na kraju oktobra.

“Što je za 500 više nego 2019. godine. Do kraja godine, uradićemo reviziju svih nezaposlenih da vidimo koliki je njihov tačan broj na Zavodu”, ističe ministar finansija.

 

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve