Utorak, 16 Jula, 2024
Rubrika:

Šef kancelarije EBRD u Crnoj Gori: Otvorena vrata za intenzivniju saradnju

Guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić sastao se danas sa šefom Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Crnoj Gori Japom Sprejom

Guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić sastao se danas sa šefom Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Crnoj Gori Japom Sprejom. Sprej je naglasio da EBRD ima značajnu potražnju za Paketom solidarnosti od milijardu eura za podršku ekonomijama koje su pod velikim pritiskom zbog pandemije koronavirusa.

Šef kancelarije EBRD-a je podsjetio da je početni Paket solidarnosti od milijardu eura, koji su 13. marta odobrili akcionari EBRD-a, namijenjen postojećim klijentima koji imaju neposredne potrebe za obrtnim kapitalom i likvidnošću, saopšteno je iz CBCG.

“Uskoro se očekuje proširenje Paketa solidarnosti za širu upotrebu, što otvara vrata za još intenzivniju saradnju EBRD-a sa učesnicima na finansijskom tržišitu Crne Gore. Žugić je naglasio da EBRD ima kvalitetnu saradnju sa našim bankarskim sektorom i mikrokreditnim institucijama i izrazio očekivanje da će EBRD izaći u susret pojačanim zahtjevima za pristupačnim kreditnim linijama, kako postojećih, tako i novih klijenata u bankarskom sektoru Crne Gore”, dodaje se u saopštenju.

Osim bankarskog sektora, kroz Paket solidarnosti EBRD je spremna da nastavi da podržava postojeće klijente u svim sektorima malih i srednjih preduzeća, kao i u oblasti trgovine, energetskog i infrastrukturnog povezivanja

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve