Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

SD nudi rješenje da se ipak usvoje zakoni za smanjenje i ograničavanje cijena goriva i namirnica

''Ako bi pogledali na osnovu cijena danas, one su veće za gotovo 80 odsto u odnosu na godinu i po za dizel, a bezolovni oko 55 posto. Prije godinu i po ste za 50 eura mogli da kupite 50 litara dizela, od danas možete 28 litar'', rekao je Mugoša

Ukoliko se nova vlada izglasa sjutra, ne postoji osnov da se nakon toga razmatraju zakoni koje je predložila prethodna vlada, pa su Socijaldemokrate ponudile set predloga zakona kako bi se ipak odlučivalo o aktima o akcizama, smanjenju PDV-a na brašno, ulje i so, kao i zakonu o privremenom ograničenju cijena namirnica bitnih za zdravlje ljudi. Zakon o akcizama na gorivo predviđa korigovanje akciza za 50 posto, što bi moglo značiti smanjenje cijene dizela za oko 27 centi, a benzina za 33 centa, kazao je potpredsjednik Socijaldemokrata, Boris Mugoša na današnjoj pres konferenciji te stranke.

“Ako bi pogledali na osnovu cijena danas, one su veće za gotovo 80 odsto u odnosu na godinu i po za dizel, a bezolovni oko 55 posto. Prije godinu i po ste za 50 eura mogli da kupite 50 litara dizela, od danas možete 28 litar”, rekao je Mugoša.

On je kazao da smo u situaciji da tek krajem aprila parlament raspravlja o ovim stvarima koje su od ključne važnosti za živote građana.

Pozvali su novu parlamentarnu većinu da prihvate njihov predlog jer se ne bi otvarala pitanja o osnovanosti rasprave o zakonima.

“Postoji dosta nejasnoća, nije dobro da se na prvoj sjednici pravi određena gimnastika kad imate potpuno čisto rješenje koje mi nudimo. Mi ćemo i dalje biti opozicija, ali kad su dobre stvari u pitanju to ne utiče na nas”, rekao je Mugoša.

Cilj je, kako je naveo, da se sjutra ima čist dnevni red i da se djeluje u korist građana Crne Gore. Očekuje da će dobiti podršku parlamentarne većine za ove predloge.

Podsjećamo, dnevnim redom predviđeno je da set ekonomskih zakona, na sjednici Skupštine sjutra bude nakon izbora predsjednika parlamenta i nove Vlade Crne Gore.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve