Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Šćepanović: Partijskim zapošljavanjima i nepotizmom kadrovi Demokrata urušavaju Poštu Crne Gore

''Partijska zapošljavanja uništavaju preduzeća. Nikad se nijesu tako beskrupulozno uhljebljivali potpuno nepotrebni kadrovi u državnim firmama. Ishod je svima poznat – uništenje državnih preduzeća i njihov stečaj''

Podatak da je Pošta Crne Gore na čelu sa kadrovima Demokratske Crne Gore i Upravnim odborom popunjenim od strane kadrova partija vlasti u periodu od početka 2021. godine, pa do kraja 2022. godine zaposlila više od 130 ljudi, primjer je besprizornog partijskog zapošljavanja i nepotizma u državnim preduzećima, ocijenila je članica Glavnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Kristina Šćepanović.

“Takvim povećanjem zaposlenih od čak 12 odsto ovo preduzeće pretvoreno je u regrutni centar u kojem se uhljebljuju partijski aktivisti, vjenčani i kršteni kumovi, odbornici iz redova vlasti, njihove supruge, snahe, braća, bliža i dalja rodbina funkcionera Demokrata”, saopštila je funkionerka DPS.

Ovo je, po njenim riječima, primjer sistematskog i brutalnog “urušavanja” ove državne firme.

“Skandalozno je da i Pošta Crne Gore usljed nedomaćinskog odnosa, prebukiranosti, nekontrolisanog i neracionalnog zapošljavanja bude dovedena na ivicu stečaja, kao što se to već desilo u Rudniku uglja Pljevlja. Imajući u vidu da su građani najveće žrtve ovakvog uništenja državne imovine, očekujemo novo poskupljenje poštanskih usluga, kako bi menadžment nekako spasio opstanak ovog preduzeća”, dodaje Šćepanović.

Po sličnom scenariju, kaže, “nam je iz EPCG najavljeno poskupljenje struje”.

“Partijska zapošljavanja uništavaju preduzeća. Nikad se nijesu tako beskrupulozno uhljebljivali potpuno nepotrebni kadrovi u državnim firmama. Ishod je svima poznat – uništenje državnih preduzeća i njihov stečaj. Za takvu praksu, odgovaraće svi ovi vlastodržci koji su uspjeli sve da unište za tri godine, i od uspješnih firmi da naprave gubitaše”, zaključila je.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
21.09.2023-12:48 12:48

Pošta Crne Gore bi davno bankrotirala da ne dijeli račune EPCGa i ne isplaćuje dječje dodatke isto zahvaljujući uhljebima Demokrata…