Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Savjet usvojio Izvještaj o finansijskom poslovanju AEM-a za 2023. godinu

Kako su istakli, većinom glasova je usvojen i Predlog pravilnika o izmjenama i dopunama pravilnika o programskim standardima u elektronskim medijima

Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM) je na današnjoj 383. sjednici, jednoglasno usvojio Izvještaj o finansijskom poslovanju i Izvještaj o radu Agencije za elektronske medije (AEM) za 2023. godinu.

“SAEM je ocijenio da se u 2023. godini Agencija odgovorno držala plana rada, kao i da se planirani budžet Agencije trošio odgovorno čime je nastavljen pozitivan trend uspješne realizacije nadležnosti i ovlašćenja. Takođe, članovi SAEM-a su se upoznali sa pozitivnim Izvještajem nezavisnog revizora o izvršenoj reviziji finansijskih iskaza AEM za 2023. godinu, čime je potvrđena njihova tačnost”, saopšteno je iz Agencije za elektronske medije.

Kako su istakli, većinom glasova je usvojen i Predlog pravilnika o izmjenama i dopunama pravilnika o programskim standardima u elektronskim medijima. Pravilnikom o programskim standardima u elektronskim medijima se posebno regulišu prava i obaveze u vezi sa kategorizacijom, označavanjem i raspoređivanjem sadržaja koji spadaju u pseudorijaliti i rijaliti programe. Predviđeno je da se Pravilnikom promijeni definicija pseudorijaliti programskih sadržaja i vrši izmjena navedenih pravila. Odlukom Savjeta, javna rasprava o ovom predlogu pravilnika će trajati 30 dana, u okviru koje zainteresovana javnost može dostaviti predloge, sugestije i komentare.

“Na sjednici Savjeta je jednoglasno usvojen Predlog Pravilnika o uslovima i načinu realizacije obaveza objavljivanja impresuma i podataka o vlasništvu osnivača elektronskih medija. Osnovni cilj Pravilnika je obezbjeđivanje dosljedne primjene Zakona o medijima i Zakona o elektronskim medijima, kako bi se omogućio vidljiv, lako prepoznatljiv i uvijek dostupan impresum elektronskih medija kao i jednostavan, neposredan i stalan pristup informacijama o osnivačima elektronskih medija radi unapređenja javne dostupnosti podataka o medijskom vlasništvu i zaštiti medijskog pluralizma. Kao i u prethodno navedenom slučaju, odlukom Savjeta predviđena je javna rasprava koja će trajati 30 dana, u okviru koje zainteresovana javnost može dostaviti predloge, sugestije i komentare”, navodi se u saopšđtenju.

Svi dokumenti će biti objavljeni na veb-sajtu www.aemcg.org

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve