Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Rok za uređenje rizorta Ade Bojane i dalje prekratak: Netransparentni oglasi moraju ostati stvar prošlosti

Naglašavaju da rok od tri mjeseca koji su predložili dao bi dovoljno vremena i za odvijanje odgovarajuće javne rasprave koja bi trebalo da odredi pravac budućeg razvoja Ade Bojane, kako bi ponuđači mogli da prilagode svoja rješenja mišljenju stručne javnosti

Povodom saopštenja HTP ,,Ulcinjska rivijera” kojim se produžava rok za prikupljanje ponuda do 5. juna, želimo da istaknemo da je to korak u dobrom pravcu, ali i dalje više nego nedovoljan, tvrde u Udruženju za zaštitu Ade Bojane.

“Naime, s obzirom na to da se u oglasu traži detaljan plan novog turističkog naselja, rok od nekoliko sedmica za tako zahtjevan zadatak je i dalje izuzetno kratak da bi se dobilo kvalitetno rješenje na najvišem svjetskom nivou kakvo jedinstveni biser Mediterana kakav je Ada Bojana zaslužuje. Budući da građevinska sezona na crnogorskoj obali startuje tek od 1. oktobra, ne postoji nijedan racionalan razlog za toliku žurbu, osim opravdane bojazni javnosti da se želi izabrati ponuđač prije održavanja predstojećih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori”, kaže se u saopštenju.

Naglašavaju da rok od tri mjeseca koji su predložili dao bi dovoljno vremena i za odvijanje odgovarajuće javne rasprave koja bi trebalo da odredi pravac budućeg razvoja Ade Bojane, kako bi ponuđači mogli da prilagode svoja rješenja mišljenju stručne javnosti.

“Nakon isteka roka od tri mjeseca, odabrani ponuđač imao bi više nego dovoljno vremena da pripremi radove do početka građevinske sezone. Pozivamo medije i domaću javnost da nastavi sa reakcijama na odluke HTP ,,Ulcinjska rivijera” kako bi u ovom slučaju kreirali pozitivan presedan u čitavoj Crnoj Gori za sva buduća pitanja ovog tipa, da bi netransparentni oglasi daleko od očiju javnosti ostali stvar mračne prošlosti. Jedino tako sačuvaćemo ono što nam je ostalo od dragocjenih prirodnih resursa koji nijesu devastirani u prethodnim decenijama”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve