Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

REAGOVANJE ZA SVA VREMENA: Pročitajte što je funkcioner GP URA Ivan Ašanin poslao Portalu Aktuelno!

''I na samom kraju, vezano za prletačeviće, da sa ponosom ističem,  da sam bio i ostao za Nezavisnu CG,  i bio prvi predsjednik DPS u Mk, i sa ponosom ističem da sam bio i kandidat za predjednika Opštine Mojkovac, ali Udbaške i špijunske snage 2010.g. su uradile jer ne vole nekoga koji ima svoje dostojanstvo, svoju glavu za razmišljanje i svoje ''JA''. E, za takvu državu se nijesmo borili mi koji nijesmo bili za državu zbog svog dzepa'', stoji između ostalog u Ašaninovom spektaklu nepismenosti.

Član Odbora direktora Skijališta Crne Gore, nekadašnji predsjednik OO DPS Mojkovac, koji je nakon što je izvisio za mjesto predsjednika Opštine, prešao u GP URA Ivan Ašanin, poslao je reagovanje na, kako je naveo, ’’niz naših tekstova’’ u kojima se on pominje.

U podužem, nadasve nadahnutom i lucidnom reagovanju magistra Ašanina na tekstove objavljene na portalu Aktuelno, ’’rječiti’’ funkcioner URA u Mojkovcu nije demantovao nijedan navod iz tekstova. Iako zbog toga namamo obavezu da objavimo reagovanje na kojem bi mu pozavidio svaki bjelasički čobanin, ipak ćemo ga ’’pustiti u etar’’ ne bi li, u ovim teškim vremenima za našu državu, malo zabavili čitalačku publiku.

Jedina ispravka u reagovanju koja se realno može prihvatiti je da smo nepravedno magistra Ašanina nazvali dvosjed zbog njegovog prelijetanja iz DPS-a u URA, ali je magistar objasnio da je bio osnivač još jedne partije, što ga kvalifikuje za napredak u kategorizaciji, pa zasluženo prelazi na nivo trosjeda.

Magistar Ivan Ašanin: Autor monumentalnog spektakla nepismenosti

Reagovanje magistra Ašanina prenosimo u cjelosti, bez ikakvih intervencija, osim što smo u okviru njegovog ’’teksta’’ stavili slike puta/bob staze/raftinga pored Bjelojevićke rijeke koji vodi ka budućem skijalištu u Mojkovcu. Fotografije ukazuju na sumnju da je Mojkovac zaista postao priobalni grad, jer voda teče na sve strane a pojavio se i vodopad.

I kao zadnju napomenu prije reagovanja, dobronamjerno savjetujemo magistru Ašaninu da se više ne oglašava, jer postoji opravdana opasnost da će odgovorni iz Ministarstva prosvjete pokrenuti proceduru preispitivanja njegovih svjedočanstava iz osnovne škole.

Reagovanje magistra Ašanina prenosimo bez ikakvih intervencija, kraćenja ili lektorisanja, baš onako kako ga je on proslijedio na našu zvaničnu mejl adresu:

 

Vezano za tekst: Jelovica platila cijenu u portalu Aktuelno:

Odgovor na niz vaših tekstova .U sladu sa zakonskim normama vam prosljedjujem da reagovanje u potpunosti objavite.

Uz mnogo razmišljanja da li da reagujem u svoje ime i u ime Skijališta Crne Gore, na ovom portalu, odlučih da  ipak to uradim.

Nakon nekoliko nebuloza i izmišljotina, zavrijedilo nam je pažnju dio teksta „Odbor direktora Skijališta Đura Miloševića uzima šestosjed iz Ski centra Kolašin 1450“.

Skijališta uzimaju svoju imovinu. Ili Bećirović Zoran zvani ĆOĆO misli da je to njegova žičara.

Jedno „zabvoravljate“, žičara koju insistirate da se izgradi na strani Jelovice je prema  PPPNP Bjelasice i Komova planirana da funkcioniše u sklopu Ski centra „Kolašin 1450“.  Dakle,  BZ zvani ĆOĆO i dalje hoće da mu država daje milione, a da on skida kajmak. Naime, položaj te žičare je takav, da skijaši koji pređu da skijaju na Kolašinsku stranu, na kraju dana, ako žele da se vrate moraju platiti ski pass Ski centru „Kolašin 1450“( ili BZ zvanom ĆOĆO), jer im je to jedini način da se popenju na vrh staze, a time vrate do podnožja.

Izgleda da  BZ zvani ĆOĆO i dalje misli da može Državu da „muze“ kao ranije. Samo kod nas se moglo desiti da prostor za parking auta se pretvori u prostor za gradnju hotela, pa onda Država stvara sebi obavezu da mu napravi GARAŽU zašta treba da uloži više od 15.000.000€. Ove godine, Ski centar Kolašin 1450 neće imati prostora za parking 50auta( zato što ĆOĆA interesuje samo gradnja hotela gdje samo on uzima profit od 15-20.000.000€  po svakom hotelu). Ispada da su na Kopaoniku, Zlatiboru, Jahorini i drugim zimskim centrima glupi, što su ostavili ogromne prostore za parkinge. Pa Kopaonik zbog toga gradi objekte i desetak kilometara dalje da bi imao centar kakav treba da ima. Samo kod nas se moglo desiti da na prostoru ciljne ravnine na skijalištu izgrade hotel, pa se sad početnici uče da skijaju na malom prostoru sa strane, blizu potoka.

BZ zvani ĆOĆO, ako ima petlju neka se obrati svom prijatelju Dušku Markoviću koji je kao Premijer predsjedavao Vladom koja je donijela odluku Vlade Crne Gore br.07-5014 od 06.11.2020.god  za spajanje Žarskog-Mk i Cmiljače-Bp. Ili neka se obrati svom partneru u gradnji hotela na Bjelasici Milu Đukanoviću kako je to mogao dozvoliti. I neka ih javno pita, zašto kad su donosili tu odluku nisu mislili o razvoju Berana i Andrijevice. Naravno da treba  ulagati u Bjelasicu i sa Berana i Andrijevice, odmag i uporedo sa određenom strategijom, ali zar nije normalno da ulozenih  30.000.000 EUR u Ski centar „Žarski“ i“ Cmiljaču“ I da ode u staro gvoždje, treba li da propadne ovolika investicija i da se ne valorizuju ovakve prirodne ljepote koje su najbolje okarakterisali vrhunski stručnjaci u Ski sportu pok. Vojo Tomović, jedan od direktora Ski olimpijade u Sarajevu ‘84 u društvu sa Borisom Strelom, Križajem da su ovi tereni  raj na Zemlji i neviđeno prostranstvo sa svim elementima Ski Rizorta savremenog da pozavidi Evropa. Čak i mogućnost gradnje skakaonice, za šta su potrebni posebni uslovi. Postoji i diplomski rad na tu temu. Ova žičara, koju pominju, da je neko iz Skijališta Crne Gore, a sve pod mojim nadzorom, skrajnuo i prisvojio Mojkovcu i Bijelom Polju, je izmišljeno, umjesto mi sa sjevera da se samo  borimo da stavimo u funkciju još dvadesetak kilometara staza sa postojeće dvije žičare na Žarskom i Cmiljači , uz ovu treću koja ih povezuje,  pravimo novih  dvadeset kilometara staza, tako da Bjelasicu treba posmatrati kao jedinstven projekat kako je zamišljen, a ne kao kolašinski, mojkovački ili bjelopoljski dio . Tek tada će, kada ovo odradimo Bjelasica parirati Kopaoniku. Imaće Bjelasica ukupno , kada se desi montiranje žičare, oko šezdeset pet kilometara staza. Proširivanjem u  III fazi na Jelovici i na Beranskoj strani,  bićemo jedinstveni čak i u Evropi.

Lično kao ljubitelj skijanja, sam se radovao svakom uloženom euru na Bjelasici, a prelijepi Ski centar KL1600 je evropski vec napravljen, gdje ga i sada dorađujemo i ljetos sa raznim sadržajima,  ali kao Odbor direktora Skijališta CG imaćemo i dalje investicije i borićemo se da ubrzo, za par sezona, takvo stanje bude i na „Žarskom“ i „Cmiljači“.  Zar to nije razvojni put Sjevera? Bjelasica će ubrzo biti kao Bijelo more, a priobalni gradovi neće biti samo Kolašin već i Mojkovac i Bijelo Polje u ovoj fazi, a već u narednoj i Berane i Andrijevica.

Ako je neko mislio, ako je „ šestosjed“ privremeno smješten u magacinu „KL 1450“ i nadao se da će ga prisvojiti „kao u stara dobra vremena“ (za njih) to je već njihov problem.

Odluka Vlade je jasna , mi kao Odbor direktora smo donijeli Odluku da prebacimo žičaru i adekvatno skladištimo, što nije bio slučaj u Skijalištu 1450, u Kolašinu jer su npr. korpe bile nezaštićene, a sada će u magacinu opštine Bijelo Polje biti u zatvorenom, kao i na platou u Mojkovcu elementi koji nijesu podložni propadanju.

Nadamo se da u međuvremenu ništa nije odstranjeno u kratkom boravku žičare u Skijalištu u Kolašinu 1450, što će biti detaljno provjereno pri njihovom premještanju, sto će formirana komisija i provjeriti. Možda  se zamjenom teza, pozivanjem tužilaštva, da je neko htio da pokrade svoju imovinu, zataškavaju neke radnje koje su u međuvremenu nastale. Komisija  Skijališta CG će to zapisnicima utvrditi,  iako kolaju gradske priče, kojim lično ne vjerujem, dok se ne utvrdi, ne bi voljeli da susjedske odnose skijališta 1450 i 1600  budu opterećeni sa nečijom percepcijom da je  već viđeno  njihova žičara, i da je žičara državna privatizovana. Očito da je neko pomislio da  je boravkom od jedne sezone žičare  na njihovom placu u Bakovia klisuri u KL, još nezaštićena adekvatno, otišla  njima u vlasnistvo, kao stari dobri Ski 1450 na kome smo svi naučili da se skijamo, mi iz Kolašina i iz Mojkovca.

Odbor direktora sve čini da u komunikaciji sa državnim organima, prije svega sa Upravom za kapitalne investicije, koje pohvaljujem na potezima , i u poslednje vrijeme ima sluha, jer smo napravili dobru saradnju i ove potencijale i projekte pokrenuli,  koje treba nastaviti i staviti u funkciji, što je  dvije godine bilo stalo. Ne obaziremo se  mi iz komšijskog skijalista , na možda nezakonito izvođenje radova na stazama u državnom vlasništvu u Carevom Dolu. Ali treba potencirati oko koncesija na staze koje se ne plaćaju, a koje koriste komišije iz skijališta 1450.  Naravno, pohvalno je to što se popravljaju dva stuba na dvosjedu,   iako bez odobrenja drzavnih organa u cijem su vlasistvu kao i procedure koja je neophodna za ove radove.

Hajdemo svi da radimo na unapređenju skijališta i ski infrastrukture na sjeveru, a ne da budemo sebični.Jedino tako može sjever, može Crna Gora!

Ne mogu a da ne napomenem, jer treba biti objektivan i realan, nikako se baviti politikanstvom, da je za ovu investiciju za ski KL 1600 i Žarskog-MK i Cmiljače-Bp i još nekih započetih projekata na sjeveru, zaslužan Duško Marković u drugom dijelu mandata njegove Vlade, okrenuo se sjeveru, očito kad se otrgao od Mila Đukanovića

Prema tome, ako nekoga hoće da napada, to su Duško Marković. Sadašnje rukovodstvo sprovodi odluke Vlade CG,  bile one sadašnje ili nekadašnje, one su na snazi,  ili BZ zvani ĆOĆO misli da odluke Vlade ne treba poštovati i sprovoditi?

Kad bi neko pročitao ove tekstove( kojih je na sreću minimalan broj), mogao bi zaključiti da se BZ zvani ĆOĆO zabrinuo za razvoj Berana i Andrijevice. NE, BZ ZVANI ĆOĆO SE BRINE SAMO O SVOM EKSTRAPROFITU, sa njegovom praksom za podjelu posla- Država uloži pare ,a on uzima profit.

Samo se kod nas u Crnoj Gori moglo desiti da Država pravi plan razvoja Bjelasice po kome je državni ski centar „Kolašin 1600“ projektovan da opsluži 1350 skijaša, a „Kolašin 1450“ oko 8000skijaša(sa Jelovicom). Pri tome Države ulaže desetine miliona eura, a BZ zvani ĆOĆO nula eura(ne računamo hotele koji sa stazama nemaju veze, a od kojih će samo on zaraditi više od 100.000.000€).

Ponoviću rečenicu koju sam rekao Seadu Sadikovicu. “Ona Vlada  koja 202.5 god. bude, a ne otvori Skijaliste Zarski – Cmiljaca tj. mojkovacko-bjelopoljsko skijaliste nije Vlada koja Će imati podršku  Mojkovca, B. Polja i Sjevera. Jer posle ove faze treba nastaviti sa razvojem Bjelasice prema Beranama i Andrijevici. Naglašavam da nacrtom budžeta za 2023.godinu,  aktuelna Vlada je konačno dala  puni vjetar u jedra ovim projektima, koji su istina je u prošlom mandate prethodne Vlade bili zastali. Ovaj budžet je garant da ćemo vrlo brzo na cijeloj Bjelasici sa strane svih 5 opština imati najbolji ski kompleks na Balkanu, možda i šire.

Što se tiče teksta  KIŠA ISPRALA LAŽNA OBEĆANJA I LOŠE PLANIRANJE,

Ovo samo pokazuje da,  BZ zvanog ĆOĆO ne interesuje ni pravo ni pravda. On kao vrstan pravnik (a još bolji ekstraprofiter), bi trebalo da zna da je Direkcija javnih radova investitor posla oko izgradnje ski centara Žarski i Cmiljača, kao i pristupnih puteva. Tek kada se oni puste u rad, prelaze u vlasništvo i upravljanje Skijališta Crne Gore. Dok se radovi ne završe, izvođači radova su odgovorni za čuvanje i održavanje opreme i puta. Ti radovi su izvođeni u periodu kada je Premijer bio Duško Marković, a direktor Direkcije javnih radova  Rešad Nuhodžić. Pa ako je neko loše planirao i loše izvodio radove to su oni. Zato pozivamo BZ zvanog ĆOĆO da njih javno prozove .

Do tada, BZ zvanom ĆOĆO poručujemo: Država neće više nikada biti krava muzara, gdje ona ulaže pare, a BZ zvani ĆOĆO uzima profit.

Ta vremena su prošla i neće se nikada ponoviti.

Dakle, ako je BZ zvanom ĆOĆO do razvoja ski cnetra, neka uloži milione koje je uzeo od partnera,  jer im je sredio da hotele AVALA i BJELASICA kupe po mnogo nižoj cijeni, pa onda neka uzima profit.

I na samom kraju, vezano za prletačeviće, da sa ponosom ističem,  da sam bio i ostao za Nezavisnu CG,  i bio prvi predsjednik DPS u Mk, i sa ponosom ističem da sam bio i kandidat za predjednika Opštine Mojkovac, ali Udbaške i špijunske snage 2010.g. su uradile jer ne vole nekoga koji ima svoje dostojanstvo, svoju glavu za razmišljanje i svoje „JA“. E, za takvu državu se nijesmo borili mi koji nijesmo bili za državu zbog svog dzepa. Da naravno, ja sam tada postao preletačević i odbio ponuđene funkcije  od gore pomenutih i otišao da stvaram novu opoziciju „sa ledine“, za početak osnovao Nezavisnu listu na MK lokalnim izborima 2013.god. i osvojio za malo i trećeg odbornika, pored udbaških pritisaka Tvojih prijatelja. I da,  tačno je da sam sa NL i osnivač nove opozicione misli, I stanovišta sam bio da bez promjene opozicije nema ni promjene vlasti. Tačno je das am nakon par godina pristupio  GP URA pri samom formiranju na poziv uvaženog mog prijatelja Žarka Rakčevića i moja Nezavisna Lista pristupila ovom pokretu na samom osnivanju. Rijetki su “ovakvi preletačevići” kao ja, koji iz dobre lične Pozicije odu u opoziciju, takvi slučajevi se mogu nazvati i pomalo disidentski ili vizionarski, jer to ljudi bez vizije ne rade.

 

mr Ivan Ašanin dipl.ing građ.

Potpredsjednik Opštine Mojkovac

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
28.11.2022-08:17 08:17

…ovakvom sklopu licnosti URA kao “skrojena za njega” jer kakav je on i borice se za CG kao što to URA radi…
“svaka tica svome jatu…” od URAškog jata
odlijetese dostina a evo vidimo ima i “slijepaca”koji slijecu da se duhovno okrijepe…3,14

cetinje
28.11.2022-11:14 11:14

Asaninu Ivane dipl.ing. preletackog karaktera, dali si nekad razmisljao “zasto kidas obraz sebe i familiji(no obraz ti je nazad) i zasto te svi u Mojkovacki okruz zovu spijunom brata Abazda,no tebe to ne dotice jer si jedna vucibatina lajava dipl,ing fukarlua zvanog URA.

SLAVUJKO
29.11.2022-14:06 14:06

Ako je ovaj magistar, ja sam akademik! Tekst od siline nepismenosti, nijedan moga’ pročitat do kraja. Ja śedim na Biro , a ovakvi nepismenjaci su Direktori. Bolje da se nisi oglašavao čobane!