Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

STIGLE NA NAPLATU SVE NEZAKONITOSTI I ŠTETNE ODLUKE: Zbog žabljačkog šestosjeda pala dva trosjeda

Ivan Ašanin i Zorica Vojinović dobro su poznati crnogorskoj javnosti. Najviše zbog političkog slaloma tokom promjena  u izvršnoj vlasti u posljednje dvije godine, nezakonitih imenovanja, štetnih odluka, sumnjivih tendera…

Uzalud su bila nelegalna imenovanja, politički preleti i poltronisanje, ogovaranje bivših i dodvoravanje sadašnjima – Vlada Crne Gore je ipak razriješila članove Odbora direktora Skijališta Crne Gore Zoricu Vojinović, Ivana Ašanina i Ljiljanu Đukić.

Ivan Ašanin i Zorica Vojinović dobro su poznati crnogorskoj javnosti. Najviše zbog političkog slaloma tokom promjena  u izvršnoj vlasti u posljednje dvije godine, nezakonitih imenovanja, štetnih odluka, sumnjivih tendera…

Ljubitelj Kranjske Gore

Ašanin, aktuelni potpredsjednik Opštine Mojkovac od juče više ne zauzima nelegalno stečenu funkciju u Upravnom odboru Skijališta Crne Gore. Ovaj poznati mojkovački “smučar”, samoprozvani prijatelj Bojana Križaja na koga se često pozivao u svojim javnim nastupima, i obožavatelj Kranjske Gore koju je uzimao kao referentnu u razvoju ski turizma, iako to ona odavno nije, moraće da poštuje zakone ove države, pa neće moći više da sjedi u dvije fotelje, jednoj u Opštini, a drugoj u Upravnom odboru.

Ivan Ašanin: Partijski preletač, samoproklamovani prijatelj Bojana Križaja, ljubitelj Kranjske Gore i sumnjivi prerađivač voća

Nije mu pomoglo ni to što ne poštuje simbole svoje države, pa sjedi u zgradi u kojoj je trobojka, ali ni otvoreno poltronstvo prema vrhu URA, iako je politički uspon počeo kao predsjednik Opštinskog odbora DPS-a. Često je, ničim izazvan, tvrdio da je Crnogorac, ali za dvije plate je žmurio na jedno oko, ovo crnogorsko, kada su unosili trobojku u zgradu Opštine Mojkovac.

Da je spreman na sve zarad fotelje, postalo je jasno kada je napustio DPS jer nije mogao da bude predsjednik Opštine, pa osnovao svoju stranku s kojom se nakačio na URA. Da bi ojačao poziciju ove partije u Mojkovcu, a samim tim i osigurao da zauzima dvije funkcije, Ašanin je bio glavni zagovornik ideje da se šestosjed koji ulazi u petu godinu a da nije “vidio” snijeg, ne montira na Bjelasici prema beranskoj i andrijevačkoj strani. Ašanin je ubjeđivao sve da šestosjed “čuva” za spajanje Žarskog i Cmiljače, budućih skijališta u Mojkovcu i Bijelom Polju, do kojih, međutim, nema ni puta, ni struje ni vode. Što bi rekli Mojkovčani – lijepo ga je sačuvao.

Sada je jedan šestosjed razmontiran u tri grada, Kolašinu, Mojkovcu i Bijelom Polju, pa i ovu zimsku sezonu provodi po magacinima, umjesto da donosi prihode i poveća kilometražu staza kolašinskog skijališta sa 45 na 60, a naknadnim povezivanjem gondolom sa Jelovicom na čak 80! Samoprozvani vizionar Ašanin, na sreću Mojkovca, Kolašina, Berana i Andrijevice, neće više moći da krčmi državne resurse, pa će se, kad se poništi odluka bivše Vlade, novom omogućiti da se šestosjed napokon stavi u funkciju, ubira prihode i omogući da se kupi novi za spajanje Žarskog i Cmiljače, kad se za to steknu uslovi.

Partner u ”zločinu”

Ašaninov partner u “zločinu” je Zorica Vojinović, takođe bivši DPS kadar. Vojinovićka je “preživjela” pad DPS-a, pa se pozicionirala u Vladi Zdravka Krivokapića. Samo je podaništvo spasilo da i u novoj Vladi nastavi da upravlja Skijalištima kao član UO, a za neke od afera u kojima se spominjala, ni danas niko nije odgovarao.

Zorica Vojinović: Partijski uhljeb i prijateljica kontroverznog Dejana Ljevnaića

Jedna od njih je i tender za nabavku ratraka – tabača snijega, posao vrijedan više od million eura, gdje je naručena oprema jedne vrijednosti a dopremljena druga, mnogo jeftinija. U tom sumnjivom poslu se pominjao i njen prijatelj Dejan Ljevnaić, bivši direkor Skijališta Srbije, aktuleni direktor Olimpijskog centra Jahorina, ali i vlasnik firme koja je generalni zastupnik austrijske Ski Data opreme, još jedne afere koja nije dobila epilog. Portal Aktuelno je pisao da ovaj program ne fukncioniše u Kolašinu, zbog lažnih obećanja i odugovlačenja Ljevnaića.

Nijedan od tri parametra koji su standard Ski Data, a na osnovu kojih se automatski mjeri koliko ko ima prihoda od prodaje zajedničkog ski pasa na Skijalištu Kolašin nijesu implementirana. Kao Đekna -kad će, ne znamo.

Ipak, Ašanin i Vojinović su prije same smjene uspjeli da donesu jednu krajnje diskutabilnu odluku. Upravni odbor Skijališta je uspio tri dana prije razrješenja ovih članava da smijeni Izvršnog direktora Đura Miloševića, sa naznakama da bi novi UO mogao ponovo da ga izabere.

S obzirom da su Ašanin i Vojnovićka smijenjeni prije svega zahvaljujući pisanju Portala Aktuelno, koji je razotrkrio njihove malverzacije, ovom prilikom ostavljamo linkove tekstova koji će čitaocima pružiti detaljni uvid u sumnjive radnje u koje su, sada već bivši članovi Borda direktora, bili umiješani.

KAD ODLUČUJU “VIZIONARI”: Oprema od 30 miliona eura propada, žičare leže u skladištima

DRŽAVA MORA DA REAGUJE: Razvoj sjevera zavisi od političkih preletača i polupismenih magistara

BACANJE DRŽAVNIH MILIONA: Umjesto ekskluzivnih, prave socijalna skijališta-gubitaše

ASK MORA DA REAGUJE: Ašanin nelegalno zauzima funkciju, Vlada ga ne smjenjuje

AŠANIN JAVNO POTVRDIO PISANJE PORTALA AKTUELNO: Krši Ustav i zakone, skladišti razvoj, prosipa državni novac…

ZAPOŠLJAVANJE U SKIJALIŠTIMA CRNE GORE SE NASTAVLJA: U oktobru htjeli da otpuštaju radnike, sada primaju nove

LIČNI INTERESI IZNAD RAZVOJNOG PROJEKTA Vojinović svojim zakulisnim radnjama direktno sabotira uspješno povezivanje skijališta

ZAŠTO AUSTRIJSKA SKI DATA NE FUNKCIONIŠE SAMO U KOLAŠINU: Sumnjivo lice koči Kolašince

SABOTAŽA SKIJALIŠTA PRELAZI U ZONU KRIVIČNE ODGOVORNOSTI: Tenderskim malverzacijama i ”pumpanjem” cijena ratraka oštetili državu za desetine hiljada eura!?

EKONOMSKA SABOTAŽA U INTERESU ”OTVORENOG BALKANA”: Partijski uhljebi igraju po melodiji ”srpskog sveta”

L.P.Đ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve