Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Reagovanje članova odbora direktora Rudnika Pljevlja: Nije bilo nikakvih pritisaka od strane Šćekića

Takođe poručuju, neistiniti su navodi predsjednika Opštine Pljevlja da su mu rekli ''da moramo da uradimo onako kako nam je rekao Dragoslav Šćekić''

Članovi Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja Miloš Ostojić i Tamara Cmiljanić kazali su da nije bilo nikakvih pritisaka od strane potpredsjednika Vlade Crne Gore Dragoslava Šćekića, kao što je to juče tvrdio predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš i kandidat za izvršnog direktora Milan Lekić.

Takođe poručuju, neistiniti su navodi predsjednika Opštine Pljevlja da su mu rekli “da moramo da uradimo onako kako nam je rekao Dragoslav Šćekić”.

“Poštovani građani Pljevalja, juče ste na političkom skupu jedne političke partije koji je organizovan ispred uprave ove kompanije čuli niz neistina iznijetih od strane predsjednika Opštine Pljevlja Darija Vraneša i direktora Srednje stručne škole magistra Bojana Strunjaša”, navodi se u reagovanju.

Na jučerašnjoj održanoj sjednici OD RUPV je većinom glasova izabrao Mihaila Potparu diplomiranog ekonomistu za izvršnog direktora ove kompanije.

Nakon što predlog komisije da kanditat Milan Lekić bude izabran za izvršnog direktora nije dobio potrebnu većinu članova OD RUPV Predsjednik odbora Miloš Ostojić je istakao: “Rudnik uglja se nalazi pred poslovnim izazovima čije prevazilaženje će opredijelili sudbinu ne samo rudnika već i grada Pljevalja i energetskog sektora Crne Gore. Analizom rada rudnika preko izvještaja menadžmenta , revizorskog odbora i internog revizora kao i zaključaka ranijih Odbora direktora smatram da postoji značajan prostor za poslovni napredak. Uz izmiještanje toka rijeke Ćehotine i izazova koje donosi zastoj u radu TE Pljevlja, očuvanje likvidnosti, pravilno upravljanje troškovima, dodatno upošljavanje postojeće radne snage od ključnog je značaja. U tom cilju potrebno je da kandidat za Izvršnog direktora ima što širi spektar radnog iskustva. Po dostavljenim biografijama i dokazima o radnom iskustvu smatram da kandidat MIHAILO POTPARA ima najbolje menadžerske i preduzetničke sposobnosti za radno mjesto izvršnog direktora”.

Ovim putem ističemo da su svi kandidati imali dobre reference za navedenu poziciju u kompaniji ali smo morali izabrati najboljeg.

Naglašavamo da na članove odbora direktora Miloša Ostojića i Tamaru Cmiljanić nije bilo nikakvih pritisaka od strane podpredsjednika Vlade Crne Gore Dragoslava Šćekića, kao što je to juče tvrdio predsjednik Opštine Pljevlja i kandidat za izvršnog direktora Milan Lekić. Takođe neistiniti su navodi predsjednika Opštine Pljevlja da smo mu rekli “da moramo da uradimo onako kako nam je rekao Dragoslav Šćekić.”

Predsjedniče Opštine i direktore Srednje stručne škole juče ste govorili “jezikom” koji nepriliči akademskim građanima i da dio vašeg govora upućenog nama kao članovima odbora direktora podliježe krivično-pravnoj odgovornosti.

Neistinite su tvrdnje da smo doveli u pitanje egzistenciju Pljevalja, naprotiv, novoizabrani direktor će raditi u korist svih građana Pljevalja, a ne samo politički podobnih, poštujući načelo domaćinskog upravljanja kompanijom.

Složićemo se samo u jednom, a to je da ni Podgorica ni Berane ne treba da odlučuju o sudbini Pljevljaka, a isto tako ističemo da ni Nikšić takođe neće uticati na sudbinu Pljevalja, odnosno da vaš partijski kolega nije uspio da pritiscima i telefonskim pozivima sačuva fotelju za svog partijskog druga. Izvršni direktor se ne bira na ulici niti političkim pritiscima, već se bira na osnovu važećih zakonskih i statutarnih procedura. Neprimjerena i prijeteća retorika upućena nama kao članovima odbora ni u jednom trenutku nas nije pokolebala da donesemo pravu odluku za dobrobit kompanije i građana Pljevalja.

Članovi OD koji su Pljevljaci izabrali su čestitog i uglednog Pljevljaka Mihaila Potparu koji će u narednom četvorogodišnjem mandatu odgovorno i savjesno upravljati ovom kompanijom, sačuvati likvidnost poslovanja i na taj način sačuvati egzistenciju Pljevljaka zaposlenih u ovoj kompaniji.

A Vi predsjedniče opštine, potrudite se da privučete ozbiljne investitore u ovaj grad, na pravi način valorizujete prirodno-turističke potencijale naše opštine, stvorite bolji poslovni ambijent i unaprijedite egzistenciju građana Pljevalja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve