Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Mujović dogovorio direktnu saradnju Rudnika uglja Pljevlja i EPS-a: Stop za špekulante i posrednike

Ovaj princip saradnje počeće da se primjenjuje nakon što EPS-u isteknu aktuelni ugovori o nabavci uglja

Ministar rudarstva i energetike Saša Mujović dogovorio je sa izvršnim direktorom Elektroprivrede Srbije Dušanom Živkovićem direktnu saradnju između EPS-a i Rudnika uglja Pljevlja.

Tako će u buduće sva nabavka uglja EPS-a od RUP-a ići na osnovu bilateralne saradnje dvije kompanije, čime će se izbjegnuti nepotrebni troškovi trećih lica, posrednika u trgovini, smanjila mogućnost manipulacija i postigli maksimalni benefiti za kompanije, saopteno je uz Ministarstva energetike.

Ovaj princip saradnje počeće da se primjenjuje nakon što EPS-u isteknu aktuelni ugovori o nabavci uglja.

U saopštenju se navodi sa je saradnja između EPS-a i RUP-a nastala kao nastavak nedavnog trilateralnog ministarskog sastanka u Beogradu na kome je ministar Mujović razgovarao o regionalnoj saradnji u oblasti energetike sa Dubravkom Đedović Handanović, ministarkom rudarstva i energetike Srbije i Petrom Đokićem, ministrom energetike i rudarstva Republike Srpske (BiH).

“Da je susret troje ministara bio plodonosan, pokazuje i dogovor sa EPS-om, ali i pokretanje pitanja Bilećkog jezera. Podsjećamo da je ministar Mujović dogovorio sa ministrom Đokićem da se krene u zajedničko rješevanje ovog pitanja, te da se očekuje ponuda iz Republike Srpske”, stoji u saopštenju.

Namjera Crne Gore i ministra Mujovića je da se u regionalne razgovore u energetici uključe i ostale države regiona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dragan PV
10.03.2024-11:12 11:12

Znači dogovorio direktni procenat za sebe. Nema više ugradnje i kombinacija iz PV. Sve je to zalud kad je glavni kordinator Spc i Vučko. Mijo je odradio posao, adresa je sad :Hercegovacka 11 BG na vodi.