Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Raspisan konkurs za dodjelu „UPCG nagrada za DOP 2023“

Kao i prethodnih godina, kako ističu, glavni kriterijumi za dodjelu nagrada UPCG su održivost, inovativnost i ostvareni uticaj na sve uključene strane.

Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) je raspisala konkurs za dodjelu godišnjih nagrada u oblasti društveno odgovornog poslovanja (DOP), pod nazivom “UPCG nagrade za DOP 2023”.

Konkurs je, kako je saopšteno iz UPCG, otvoren do 20. novembra 2023. godine, a pravo učešća imaju svi privredni subjekti (mikro, mala, srednja i velika preduzeća) koji su registrovani u Crnoj Gori.

Navodi se da dodjela „UPCG nagrada za DOP 2023“ je aktivnost koju Unija poslodavaca realizuje od 2014. godine, u cilju promocije dobrih primjera društveno-odgovorne prakse, kao i preduzeća koja takvu praksu primjenju.

“Prema propozicijama konkursa, nagrade se dodjeljuju za uspješnu praksu DOP-a u oblastima: (1) Briga za zaposlene; (2) Briga za životnu sredinu; (3) Briga za zajednicu. Zainteresovana preduzeća mogu aplicirati kako za navedene, tako i za glavnu tj. Veliku nagradu koja se uručuje privrednom subjektu koji je principe DOP-a inkorporirao po sve tri oblasti. Na konkurs je moguće prijaviti maksimalno tri projekta (po svakoj oblasti), uz uslov da isti nisu završeni prije 1. januara 2023. godine. Dodatne informacije o samom konkursu te načinu prijave, objavljene su na sajtu UPCG poslodavci.org”, pojasnili su iz Unije.

Kao i prethodnih godina, kako ističu, glavni kriterijumi za dodjelu nagrada UPCG su održivost, inovativnost i ostvareni uticaj na sve uključene strane.

“Iako se crnogorska biznis zajednica suočava sa brojnim problemima koji svakodnevno stavljaju na ispit tradicionalne postulate o konkurentnosti, održivosti i profitabilnosti, postoje kompanije koje i u takvim okolnostima pokreću inicijative kako bi principe društvene odgovornosti ugradili u redovno poslovanje. Svojim inovativnim rješenjima i dodatnim ulaganjima, te kompanije stvaraju nove vrijednosti i daju važan doprinos ukupnom ekonomskom, društvenom i ekološkom napretku naše zemlje. Zato je i obaveza Unije, kao krovne i reprezentativne poslodavačke organizacije, da prepozna i podrži takve privredne subjekte, a zatim i pomogne da njihova odgovorna poslovna praksa i uspjesi koje ostvaruju budu još vidljiviji, te priznati od šire javnosti”, naveli su iz UPCG.

Svečana ceremonija dodjele „UPCG nagrada za DOP 2023“ biće održana u decembru, o čemu će javnost pravovremeno biti obaviještena.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve