Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Rakočević: Sveti Stefan dragulj crnogorskog turizma, Crna Gore mora da bude u stanju da poštuje preduzete obaveze i nađe zajednički jezik sa stranim investitorima

U nastavku diskusije, poslanik Rakočević je konstatovao da je Aman, kao jedan od svjetskih brendova, svojom uspješnom pričom ohrabrio i druge investitore, te da zbog toga danas u Crnoj Gori imamo Chedi na Luštici, Regent u Porto Montenegru, One&Only u Porto Novom

Poslanik Demokratske partije socijalista Crne Gore Nikola Rakočević, tokom današnje sjednice Skupštine Crne Gore, kazao je da je Sveti Stefan dragulj crnogorskog turizma.

“Aman Sveti Stefan bio je vjesnik i jedan od glavnih pokretača elitnog turizma u Crnoj Gori. Sveti Stefan je bio primamljiv za strane, visokoplatežne turiste, Crna Gora je tada imala šta da ponudi na svjetskoj mapi turističke ponude”, poručio je on.

U nastavku diskusije, poslanik Rakočević je konstatovao da je Aman, kao jedan od svjetskih brendova, svojom uspješnom pričom ohrabrio i druge investitore, te da zbog toga danas u Crnoj Gori imamo Chedi na Luštici, Regent u Porto Montenegru, One&Only u Porto Novom.

On je, takođe, naglasio da državni interes, između ostalog, jeste da se ne nastavi sa arbitražom, jer je Vlada Zdravka Krivokapića odlučila da ne poštuje ugovore koji je država sklopila sa stranim investitorom, te da, u slučaju nastavka tog procesa, Crna Gora može izgubiti silne milione.

“Crna Gora mora imati snagu da prevaziđe populizam i anarhično ponašanje. Moramo poštovati zakon i ugovore koji štite državni ekonomski interes”, zaključio je on.

Na kraju Rakočević je rekao da Crna Gore mora da bude u stanju da poštuje preduzete obaveze i da nađe zajednički jezik sa stranim investitorima što, kako je to istakao, bi značilo svima onima koji su potencijalno zainteresovani da ulažu u Crnu Goru da su dobrodošli, da je ovo zemlja koja privlači strane investicije, otvara mogućnosti, zapošljava ljude u realnom sektoru i brine o svom međunarodnom imidžu i benefitu od turizma.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
T
29.06.2022-19:16 19:16

To podrucje proglasiti za Nacionalni park

Blaki
29.06.2022-19:35 19:35

Slažem se za elitni turizam ali đe će se kupati narod Crne Gore i gosti . U Boki uzeli si Markov rt jedino porodično kupalište.Tu su se kupali građani Kotora i gosti koji su dolazili na ljetovanje.Sada toga nema .Stavljena nam je zabrana.