Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Raičević: Cijene nekretnina samo mogu rasti

Za kupovinu novogradnje u Crnoj Gori, prethodnih 8 mjeseci, neophodno je, u prosjeku, platiti minimum 1.350 eura po kvadratu. Kada je riječ o starogradnji, zavisno od lokacije, cijena se kreće od 900 do 1.250 eura po kvadratu

Prosječna cijena kvadrata stana, u novogradnji, u Crnoj Gori, u drugom kvartalu skočila je na 1.300 eura, prema podacima Monstata 11.5 odsto više nego u istom periodu prošle godine. S obzirom da potražnja nije opala, cijene nekretnina mogu samo rasti, uvjeren je agent za nekretnine Božidar Raičević, u emisiji ,,Lice Podgorice” Gradske RTV.

Za kupovinu novogradnje u Crnoj Gori, prethodnih 8 mjeseci, neophodno je, u prosjeku, platiti minimum 1.350 eura po kvadratu. Kada je riječ o starogradnji, zavisno od lokacije, cijena se kreće od 900 do 1.250 eura po kvadratu.

“Trenutno su najskuplje nekretnine preko Morače i u City kvartu. Tamo su stanovi izašli čak izmedju 2.000 i 2.500 eura po kvadratu. Najprodavanije, 1.350 eura po kvadratu, je Stari Aerodrom, Ljubović, Zabjelo, sve ostalo ide prema gore”, kazao je Raičević.

Kako ističe, u odnosu na prošlu godinu, kvadratni metar košta 300 eura više, zbog poskupljenja građevinskog materijala, ali i velike potražnje. Poručuje da se cijene u narednih pola godine neće spuštati već samo može doći do njihovog povećanja.

“Nekretnine najviše kupuju građani Crne Gore, dok su stranci najčešće zakupci”, zaključio je Raičević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve