Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Radunović: DF neće podržati akcize, promet cigareta selimo na koljena nezaposlenih gospođa

Poslanici u Skupštini raspravljaju o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranja, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o porezu na dohodak fizičkih lica, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o akcizama i Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o poreskoj administraciji i porezu na dobit pravnih lica

Poslanici u Skupštini raspravljaju o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranja, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o porezu na dohodak fizičkih lica, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o akcizama i Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o poreskoj administraciji i porezu na dobit pravnih lica.

Poslanik DPS-a Jevto Eraković kazao  je da o ozbiljnosti zakona koji su predloženi dovoljno govori to što predstavnici ministarstva nemaju ništa da poruče građanima Crne Gore o tome.

“Spajić je dužan da odgovori da li je planirano da Crna Gora zdravstvenu zaštitu finansira kao Singapur, iz poreza, gdje građani učestvuju sa preko 60 odsto u pokrivanju troškova svoje zdravstvene zaštite. Šta ako se ne ostvare planirani prihodi iz progresivnog oporezivanja?”, pitao je Eraković.

On je upozorio građane na ono što se sprema zdravstvenom i finansijskom sistemu Crne Gore.

“Ponavljam, još veću odgovornost za ovo snose oni koji podržavaju ove predloge nego predlagači” – poručio je Eraković.

Poslanik DF-a Slaven Radunović kazao je da sve ono od čega građani nemaju korist, to podržati neće.

“Što se tiče zakona o oporezivanju dohodka to ćemo podržati. Što se tiče akciza, to nećemo podržati iz više  razloga, jedan od razloga je automatski skok cijena koji podrazumijeva stvaranje inflacije. Promet cigareta selimo sa zvaničnih prodajnih mjesta na koljena gospođa nezaposlenih koje prodaju cigareta ili iza trafika. Kad skoči cijena cigareta crno tržište proradi i prihod u budžetu bude manji”.

Naveo je da “ove akcize ne treba da se podignu jer je to presipanje iz šupljeg u prazno”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
24.12.2021-16:33 16:33

Ovoga Radunovica bi u bratskoj Hrvatskoj zvali “okolokucno brckalo”sto bi bilo prevedeno na Crnogorski jezik SVINJA,e na “srpski”ima vise varijanti prevoda koje bi mu inponovale jer je Garavi Radunovic “velje Srbin”.