Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović zatečen smjenom Draškovića: Mislim da je u pitanju lični obračun, ovo je i udar na mene

Prema njegovom mišljenju, odluka Odbora direktora Aerodroma Crne Gore je neodgovorna prema i kompaniji i državi

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović saopštio je večeras da je zatečen informacijom da je direktor Aerodroma Crne Gore Vladan Draškpvić smijenjen sa te funkcije.

On je rekao da je sramotna odluka da se “obezglavi” kompanija, samo dan prije nego što sjutra na Vladi bude izabran novi Odbor direktora Aerodroma Crne Gore. Ministar saobraćaja je dodao da se danas sastao sa Drašković i predsjednikom Borda Eldinom Dobradžićem, ali da mu na tom sastanku nije saopšteno da se planira smjena izvršnog direktora.

-Ja sam zatečen viješću da je smijenjen Drašković. Nije bilo riječi o smjeni. Bilo je riječi o dešavanjima u posljednjih 15 dana – o hakesrskom napadu, o pola miliona eura koje su pošle na neki drugi bankovni račun. Rekli smo čak danas i da će bord direktora biti smijenjen sjutra i da je to prošlo kadrovsku komisiju prije nekoliko dana. Ova odluka je donijeta u pet do 12”, rekao je Radulović za Televiziju Nova M.

Prema njegovom mišljenju, odluka Odbora direktora Aerodroma Crne Gore je neodgovorna prema i kompaniji i državi.

“Meni ovo liči na neki lični obračun. Dobardžić je danas kada je bio kod mene, u isto vrijeme kada je bio i Drašković, rekao da ne ne pričaju već godinu dana, od marta prošle godine. Mi ne možemo imati takav odnos izvršnog direktora prema Odboru direktora. Država trpi posljedice”, ocijenio je Radulović.

Ministar sumnja da je odluka o smjeni Draškovića, pokušaj udara na njega.

“Dobardžić je bezbroj puta u prošlih nekoliko mjeseci kontaktirao mog državnog sekretara i urgirao da ostane pri Aerodromima ili čak kod mene u Ministarstvu. To mu nije pošlo za rukom. Pretpostavljam da je ovo neka posljedica toga. Novi bord direktora će imati podršku dok god rade u interesu Aerodroma Crne Gore i države i dok god rade predano” – naveo je Radulović.

On je objasnio da je usljed hakerskog napada sa računa Aerodroma Crne Gore pola miliona eura poslato na neki drugi račun, ali da je novac trenutno zamrznut i biće vraćen.

-Detalje bih ostavio, s obzirom na to da je otvoren slučaj kod MUP-a, i ne bih saopštao višedetalja”, rekao je Radulović.

Podsjetimo, Odbor direktora Aerodroma Crne Gore donio je danas odluku o smjeni izvršnog direktora Vladana Draškovića, a na v.d. funkciju imenovao dosadašnjeg zamjenika Petra Radulovića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve