Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović: Usvojen predlog o poravnjanju duga, vlasništvo nad avionom Čarli prenijeti na državu

Poravnanje duga, kako je pojasnio ministar, biće završeno do kraja decembra i to u iznosu od 4,99 miliona dolara

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila predlog da se potpiše ugovor o poravnanju duga sa brazilskom Vladom prema kom će se odraditi prenos vlasništva nad avionom Čarli na državu Crnu Goru, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

Poravnanje duga, kako je pojasnio ministar, biće završeno do kraja decembra i to u iznosu od 4,99 miliona dolara.

“Na ovaj način pokazali smo odgovornost i spriječili mogućnost arbitraže ali i mogučnost da država plati obeštećenje i to čak više od 12 miliona eura i to sve iz razloga što je država bila garant za izvršenje i ispunjenje obaveza”, naveo je Radulović u izjavi dostavljenoj medijima.

Kao odgovorna Vlada, prema njegovim riječima, moramo voditi računa da sačuvamo kredibilitet Crne Gore kao međunarodnog partnera.

“Nakon prelaska “Čarlija” u vlasništvo Crne Gore, uradićemo detaljnu analizu stanja u kom se nalazi pomenuti vazduhoplov, a tek nakon toga ćemo odlučiti šta ćemo dalje sa njim. U svakom slučaju, ukoliko se odlučimo da ga vatimo u plovidbeno stanje biće potrebno oko godinu dana da to učinimo. Kao što sam već ranije najavio odlučan sam da vazduhoplovstvo vratim na mjesto koje mu pripada”, poručio je ministar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve