Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Radulović: Tri amandmana uslov za podršku Budžetu

Amandmanom jedan predviđeno je da će se država u 2023. godini zadužiti, kada se stvore neophodne zakonske i ostale pretpostavke, i za finansiranje izrade projektne dokumentacije, kroz kreditne aranžmane i na drugi način, za relizaciju kapitalnih projekata, u iznosu do 43.000.000 eura

Poslanik PzP-a Branko Radulović dostavio je Skupštini tri amandaman na Predlog zakona o Budžetu Crne Gore za 2023. godinu. Poručuje i da ako njegovi amandmani ne budu usvojeni neće glasati za budžet.

“Predloženi amandmani i zaključci po meni treba da predstavljaju dio nove ekonomske politike, koja će produkovati velike održive investicije u energetici, saobraćaju i industriji, zatim značajno veću samodovoljnost u hrani i ekološku poljoprivredu, kao i formiranje neophodnih institucija za realizaciju toga”, naveo je Radulović.

Ima i uslov za podršku Budžetu za 2023.

“Ukoliko se amandmani ne usvoje, već se od retrogradne i koruptivne ekonomije, koja je karakterisala prethodni režim, nastavi sa populističkim, hazardskim i nereformskim načinom vladanja,  neće dobiti moju podršku za takav Budžet”, naveo je Radulović.

Amandmanom jedan predviđeno je da će se država u 2023. godini zadužiti, kada se stvore neophodne zakonske i ostale pretpostavke, i za finansiranje izrade projektne dokumentacije, kroz kreditne aranžmane i na drugi način, za relizaciju kapitalnih projekata, u iznosu do 43.000.000 eura.

Radulović tu predlaže 21 projekat za koji se država može zadužiti u ukupnom iznosu koji je naveo.

Pored toga predlaže i da će država u narednih šest godina, počev od 2023. godine, kada se stvore neophodne zakonske i ostale pretpostavke, izdati garancije u ukupnom iznosu do 1.850.000.000 eura.

I to za izgradnju HE “Komarnica“, HE “Piva II“ i HE “Kruševo“, HE “Boka“ /HE “Sutorin“, za integraciju, restrukturiranje i modernizaciju Luke Bar, kao i otkup akcija „Luka Bar“AD i vraćanje u državno vlasništvo „Port of Adria“AD i za modernizaciju i restrukturiranje „Aerodromi Crne Gore“.

Amandmanom dva Radulović predlaže da će se država u 2023. godini zadužiti, kada se stvore neophodne zakonske i ostale pretpostavke, za potrebe finansiranja programa u okviru Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kojim će se u većoj mjeri postići samodovoljnost u hrani i unaprijediti ekološka poljoprivreda, u ukupnom iznosu od 35.000.000 eura.

Na kraju amandmanom tri Radulović predlaže da se za Projekat Instituta za razvoj Crne Gore opredjele 2.000.000 eura.

“Potrebna finansijska sredstava će se obezbijediti iz Tekuće budžetske rezerve u iznosu od 2.000.000 eura”, naveo je Radulović u predlogu amandamana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
18.12.2022-11:43 11:43

Neće mu usvojiti ni jedan amadman a jopet će dići i ruke i noge za budžet…