Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović Spajiću: Vi ste prekršili Ustav i zakone, vi ste prekršili svaku dobru ljudsku praksu

U svakoj normalnoj porodici se dogavara kako će se buđelar trošiti, kaže Radulović

U toku je sjednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet gdje je na dnevnom redu kontrolno saslušanje ministra finansija i socijalnog staranja, Milojka Spajića.

Damir Šehović iz SD-a kaže da je javnost u vezi sa emisijom obveznica ostala uskraćena za brojne informacije.

“Vlada nas je u 72. satu svog mandata bez ijednog jedinog podatka, bez ikakvih ozbuiljnih analiza, bez znanja parlamenta, bez znanja javnosti zadužila brže i više od bilo koje Vlade za cijelih 890 miliona eura sa kamatama”, navodi Šehović.

Smatra da Crna Gora nije trebalo da se zadužuje ovoliko, već da je moglo realizovati znatno manje zaduženje.

Branko Radulović iz DF-a navodi da Ustav jasno kaže da Skupština kao vrhovni organ odlučuje o zaduživanju Crne Gore.

Kaže da je nedopustivo to šo je prethodna vlast usvojila zakone kojim se daje bezgranično ovlašćenje da se zadužuje kad hoće i koliko hoće.

“Mora se uraditi rebalans budžeta. Prethodna vlast i ova vlast je morala to da uradi. Mijenjati budžet svakog mjeseca, to je i zakonska obaveza. Mi ne znamo kolike su bile naše rezerve, ovo je protivzakonito što je prethodna vlast radila i ova vlast tokom prethodne godine. To je bilo diskreciono pravo Duška Markovića i njegove Vlade i diskreciono pravo sadašnjeg premijera i ovog ministra. S kojim pravom? S kojim pravom vi raspolažete o građanima Crne Gore, vi ste prekršili Ustav i zakone. Vi ste prekršili svaku dobru ljudsku praksu. U svakoj normalnoj porodici se dogovara kako će se buđelar trošiti”, kaže Radulović.

On navodi da je ovo Vlada u kontinuitetu.

“Ako nećemo da priznamo da smo pred kolapsom onda smo mi budale. Sa ovim što ste vi uzeli pare, možete da ništa ne radite kao što i slabo radite, zadovoljićemo stomak. Sa ovim ste našu poziciju pregovaračku poziciju uništili”, kaže Radulović.

Poziva DRI da ispita sve što je rađeno u prethodnoj godini i tužioca da ispita što je radio Duško Marković i Zdravko Krivokapić.

“A vas pozivam da se priberete, pozovote pameti, da više slušate ove ljude, da se ne zatvarate”, ističe Radulović.

Raško Konjević iz SDP-a kaže da bi želio da čuje da li je ministar u kompanijama u kojima je radio morao da poštuje određena pravila i procedure.

Konjević pita kad je sprovedena analiza tržišta sa bankama.

“Jer ste ministar od petka ovo je u ponedjeljak jeste li to uradili za vikend. Iako je postojala neka prethodna analiza onda me zanima ko je angažovao banke?”, pita Konjević.

“Više je nego jasno da su neki ljudi, bili angažovani prije nego šte ste vi dobili ovlašćenja da bilo kakav pravni posao odradite”, kaže Konjević.

Inicijativu za kontrolno saslušanje podnio je poslanik Socijaldemokrata (SD), Damir Šehović, navodeći da je javnost u vezi sa emisijom obveznica ostala uskraćena za brojne informacije.

Skupštinski Odbor je inicijativu jednoglasno prihvatio 28. decembra.

IzvorAntenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
pero
17.03.2021-16:43 16:43

A ovaj je jos ziv!