Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović: Spajanjem dvije željezničke kompanije izbjeći stečaj i sačuvati radna mjesta

Radulović je istakao da je dugogodišnja nebriga i loše upravljanje doprinijelo da danas moramo da se borimo za opstanak kompanija koje su od izuzetne važnosti za društvo

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, sljedeće sedmice će Vladi predložiti spajanje dvije željezničke kompanije Održavanje željezničkih voznih sredstava i Željezničkog prevoza, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

On je poručio da je preduzeće Održavanje željezničkih voznih sredstava na ivici bankrota zbog čega treba hitno reagovati.

“Da je ovo najbolje rješenje pokazale su analize koje su rađene u proteklom periodu. U analizi koju je uradio Ekonomski fakultet u Podgorici ali i u onoj koju su radili konsultanti iz Evropske unije piše da je stečaj u Održavanju željezničkih voznih sredstava jedino moguće izbjeći spajanjem dvije kompanije”, rekao je Radulović.

Radulović je istakao da je dugogodišnja nebriga i loše upravljanje doprinijelo da danas moramo da se borimo za opstanak kompanija koje su od izuzetne važnosti za društvo.

“Namjera nam je da napravimo jedno preduzeće koje će biti efikasno i finansijski održivo od kojeg će korist imati država ali i svi građani. Objedinjavanjem ovih preduzeća smanjiće se i troškovi jer nećemo imati više dupli Odbor direktora i dupli menadžment”, kazao je Radulović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve