Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović povlači Plan privremenih objekata u NP Durmitor

Ministar je dao obećanje da se ništa neće graditi od rampe ka jezeru

Ministar održivog razvoja Pavle Radulović kazao je danas na sastanku na Žabljaku da će sazvati kolegijum i povući Plan privremenih objekata u Nacionalnom parku “Durmitor”, kada zvanično dobije odluku SO Žabljak.

Ministar je dao obećanje da se ništa neće graditi od rampe ka jezeru.

Ranije su građani Žabljaka, okupljeni u nevladinim organizacijama, koji se protive izgradnji bungalova na Crnom jezeru, poručili Luki Bulatoviću, direktoru agencije Eksplorer, koja je dobila tender za projekat, da gradnje neće biti.

Odbornici SO Žabljak jednoglasno su donijeli zaključke kojim resoru Radulovića predlažu da stave van snage Plan privremenih objekata u dijelu koji se odnosi na NP Durmitor i da ponište tender za izvođenje radova na izgradnji komunalne infrastrukture u dijelu ulice Jovana Cvijića, od rampe do Crnog jezera.

Sastanku nije prisustvovao vlasnik “Explorera”, Luka Bulatović, direktor firme kojoj je posao bio dodijeljen, niti predstavnici te firme.

„Ukoliko vi kao građani ne želite ovakvo rješenje, što se mene tiče, od rampe do Crnog jezera nema privremenih objekata“, poručio je ministar Radulović.

Ministar je to kazao na sastanku koji je organizovalo Udruženje turističkih radnika Žabljaka.

“Nijesam došao ovdje da vas ubjeđujem, jer ja sa vašim stavom nemam problem, ali imam problem sa načinom na koji je stav artikulisan. Takođe, ukoliko se ispostavi da je neko napravio nešto mimo zakona, ja ili bilo ko od mojih saradnika, dužni smo da za to odgovaramo”, kazao je Radulović.

“Jedina budućnost turizma ovog kraja je ekskluzivni, a ne masovni turizam jer fizički ne može stati dovoljno ljudi da prihodi pokriju troškove. Uspjeli smo da dovedemo dva ozbiljna brenda sa pet zvjezdica na Žabljak i u ovoj kategoriji će biti 350 kreveta u ovoj opštini.”

Osim Radulovića, sastanku su prisustvovali i direktor JP Nacionalni parkovi Crne Gore Elvir Klica, eksperti i predstavnici nevladinih organizacija.

IzvorCdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve