Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović obećao bolje uslove za pomorce

Radulović je upoznao sagovornike da je počela procedura formiranja Koordinacionog tijela za pomorce koje će na interresornoj osnovi analizirati postojeće stanje i predložiti set razvojnih mjera koje će, sve zajedno, imati za cilj unapredjenje radno-pravnog statusa pomoraca

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović razgovarao je sa članovima Upravnog odbora Unije pomoraca Crne Gore, kao najbrojnijom i najznačajnijom NVO u ovom sektoru, koja okuplja više od 500 pomoraca.

“Predstavnici Unije iskazali su očekivanja koja imaju od crnogorske pomorske administracije, posebno u dijelu otklanjanja određenih nedostataka utvrđenih nakon EMSA inspekcije. Takođe, podsjetili su na značaj digitalizacije u Lučkim kapetanijama, kako bi se i administraciji i pomorcima olakšala komunikacija i saradnja, odnosno da bi se pojednostavili predmetni postupci”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se usaglasil da je u dalje procese neophodno uključiti i Ministarstvo prosvjete, te će Ministarstvo saobraćaja i pomorstva inicirati, u najkraćem roku, zajednički sastanak sa kolegama nadležnim za prosvjetu.

Radulović je upoznao sagovornike da je počela procedura formiranja Koordinacionog tijela za pomorce koje će na interresornoj osnovi analizirati postojeće stanje i predložiti set razvojnih mjera koje će, sve zajedno, imati za cilj unapredjenje radno-pravnog statusa pomoraca.

“Ministar je istakao zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Unijom pomoraca, te izrazio očekivanje da se dobra saradnja nastavi i u narednom periodu”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve