Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

RADULOVIĆ: Drugi blok ne ugrožava Pariski sporazum

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, kazao je da izgradnjom Drugog bloka Termoelektrane u Pljevljima , Crna Gora neće ugroziti poštovanje Pariskog sporazuma. On je podsjetio da je potvrđivanjem Pariskog sporazuma u Skupštini, Crna Gora potvrdila obavezu zajedničke borbe protiv negativnog uticaja klimatskih promjena.

Radulović je gostujući u Jutarnjem programu TVCG, kazao da će se prilikom izgradnje Drugog bloka poštovati svi standardi zaštite životne sredine.

– Kad se bude izadavala građevinska dozvola za ovaj inženjerski objekat on će biti tretiran svim studijama zaštite životne sredine, kazao je Radulović.

Ministar je ponovio da očekuje da ćemo do kraja godine otvoriti Poglavlje 27 Životna sredina i klimatske promjene.

Kaže i da 1,5 milijardi eura, koje nam je potrebno za to poglavlje nemamo, ali ćemo veliki dio obezbijediti kroz EU Fondove i Eko fond, koji bi trebalo da zaživi do kraja godine.

Govoreći o gradnji novog hotela Kraljičina plaža i apartmana u Miločerskom parku, Radulović je kazao da je upoznat sa Deklaracijom o zaštiti koju je usvojio lokalni parlament.

– To je Deklaracija o zaštiti, samo nijesam razumio zaštiti čega, prirode ili kulturnih dobara? Uglavnom Vlada i ministarstvo će do kraja ispoštovati sve zakonske norme. Ja nijesam vidio mogućnost da se na ovakav način suspenduje taj planski dokumenat, ali ako bude prema tome ćemo se odnijet odgovorno, poručio je Radulović.

Ministar je saopštio da javnost u Crnoj Gori često ima potrebu da kritikuje sve što se gradi od, autoputa do Porto Montenegra.

Kada je riječ o kritikama na račun projekta Skadar Lejk, Radulović kaže da ne sumnja u kredibilnost investitora, ali ni u njegovu namjeru da očuva životnu sredinu.

– Do danas nisam dobio dokument koji bi demantovao nalaze eksperata koji su radili na planskoj dokumentaciji zaštite tog objekta, kaže Radulović, i dodaje da je srcem i dušom za gradnju kompleksa na Skadarskom jezeru, jer kako dodaje za sada nema osnova da sumnja u namjere investitora.

Izvor: RTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve