Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Radovanović: Regionalna saradnja važna ukoliko nije alternativa procesu pristupanja EU

''Regionalna saradnja je izuzetno važna ukoliko ona ne predstavlja prepreku za proces pristupanja Evropskoj uniji. I prije nego države, privredne komore su otpočele saradnju kroz različite inicijative i u okviru više regija''

Potpredsjednik Privredne komore Crne Gore, Pavle Radovanović boravio je u radnoj posjeti Ankoni. On je, kao član delegacije Foruma privrednih komora Jadransko-jonske regije (čiji je potpredsjednik), imao susrete sa brojnim zvaničnicima Regije Marke, saopšteno je iz te ustanove.

Tokom razgovora delegacije sa predsjednikom Regije Marke, Frančeskom Akvarolijem i savjetnikom za Jadransko-jonsku regiju, Umbertom Trentom istaknut je značaj regionalne saradnje i Foruma AIC.

“Regionalna saradnja je izuzetno važna ukoliko ona ne predstavlja prepreku za proces pristupanja Evropskoj uniji. I prije nego države, privredne komore su otpočele saradnju kroz različite inicijative i u okviru više regija. Jadransko-jonska regija i njen Forum privrednih komora su podsticaj za crnogorski integracioni proces, nikako njegova zamjena. Zato Privredna komora Crne Gore pruža punu podršku aktivnostima Foruma AIC”, saopštio je Radovanović.

Uslijedio je razgovor sa ambasadorom Fabiom Piljiapokom, višim savjetnikom u Jadransko-jonskoj inicijativi.

Institucionalni sastanci delegacije Foruma AIC okončani su posjetom Politehničkom univerzitetu Marke i susretom sa rektorom Đan Lukom Gregorijem i Andreom Pernom, generalnim sekretarom Uniadriona.

Delegaciju Foruma AIC činili su, pored Radovanovića, predsjednik ove asocijacije Joze Tomaš, potpredsjednici Đino Sabatini i Alban Isteri i generalni sekretar Mikele De Vita.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve