Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Radnici traže od Pejovića: Održite proizvodnju sa smanjenim kapacitetima

''Ako proizvodnja stane, ostajemo na ulici, jer je nemoguće naći drugi posao sa vještinama i specijalizacijama koje posjedujemo. Nema više fabrika u Crnoj Gori. Zato Vas još jednom molimo da napravite dodatni napor i pokušate da održite primarnu proizvodnju sa smanjenim kapacitetima''

Zaposleni u primarnoj proizvodnji aluminijuma u Uniprom KAP-u mole direktora Veselina Pejovića da napravi ustupak i napor, i da narednu godinu nastave rade sa smanjenim proizvodnim kapacitetima.

U ranijem periodu proizvodnja je već smanjena po zahtjevu EPCG.

“Svjesni smo svega što ste do sada napravili za KAP, a prevashodno za nas zaposlene. Znamo da ste održali primarnu proizvodnju aluminijuma, iako ste najveći dio vremena poslovali sa velikim gubicima. Nama je jasno – da je neki drugi „investitor” kupio imovinu KAP-a – da proizvodnja ne bi bila ni nastavljena, a kamoli održana svih ovih godina. Vi ste sa nama podigli ovu fabriku i doveli je do zavidnog nivoa. Ko ne vjeruje neka dođe da vidi. Ako proizvodnja stane, ostajemo na ulici, jer je nemoguće naći drugi posao sa vještinama i specijalizacijama koje posjedujemo. Nema više fabrika u Crnoj Gori. Zato Vas još jednom molimo da napravite dodatni napor i pokušate da održite primarnu proizvodnju sa smanjenim kapacitetima, uz jasni uslov koji bi potvrdila i EPCG-a: da neće biti povećanja cijene struje za građane Crne Gore zbog toga sto će KAP nastaviti da radi. Na kraju, vjerujemo da nećete dozvoliti da Vaši radnici svojoj djeci praznike čestitaju rešenjem o prestanku radnog odnosa, umjesto novogodišnjih paketića koje ste im svake godine uručivali”, poručuju radnici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve