Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Protest na Bojani- traže ulaganja, dobili paprene namete

Iz nevladine organizacije  ''Ada Bojana'' koja okuplja vlasnike objekata i ljubitelje dragulja u najjužnijem crnogorskom primorskom gradu, tvrde da Morsko dobro na tom dijelu ulcinjske opštine, ne ulaže ni približno novca koliko prihoduje od oko 600 privremenih objekata na rijeci

Došla “voda do poda” vlasnicima objekata na Adi Bojani pa će danas u 18 časova kod restorana ispod mosta na Adi održati protest zbog odnosa Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom.

Iz nevladine organizacije  “Ada Bojana“ koja okuplja vlasnike objekata i ljubitelje dragulja u najjužnijem crnogorskom primorskom gradu, tvrde da Morsko dobro na tom dijelu ulcinjske opštine, ne ulaže ni približno novca koliko prihoduje od oko 600 privremenih objekata na rijeci.

Za pet godina od vlasnika privremenih objekata, prema njihovim navodima, Morsko dobro je prihodovalo preko 1,6 miliona eura, ali od tog novca se ne investira  za poboljšanje uslova na Bojani, a u tekućoj godini imaju papreno povećanje zakupa.

“Činjenica je da se većina objekata na Adi izdaje, ali ne i svi. Tražimo da se omogući da svako ko želi da izdaje smještaj, dobije rješenje da prijavljuje goste i plaća porez”, ističe se u saopštenju i podsjeća da se svake godine obećavaju investicije, a i dalje samo dobijaju nove namete da plate.

Vlasnici objekata na Bojani apostrofiraju neispunjene obaveze JP – izgradnja zajedničke kancelarije za sve državne službe kod mosta, investiranje i nalaženje trajnog rješenja za sve puteve, javna rasvjeta, poboljšanje elektrosnadbijevanja, javni prevoz, određivanje lokacije za izvlačenje čamaca, privremena benzinska pumpa na račvi za točenje goriva i druge manje investicije…

“Želimo da se realno sagleda ova situacija i aktuelni tender o zakupu objekata povuče dok se realno ne razmotre cijene. Želimo ulaganje u ovaj prostor i više učešća u odlukama. Da se odluke donose na javnim raspravama a ne u kancelarijama“, zaključuje se na kraju saopštenja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve