Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Prosječan februarski račun 38,69 eura

Domaćinstva su u februaru 2018. godine potrošila 117.809.050kWh (kilovatsati) električne energije, što je oko osam odsto manje u odnosu na januarsku potrošnju, odnosno 5,7 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom februara 2017, saopšteno je iz EPCG.

Prosječan februarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore je 38,69 eura.

– Domaćinstva u Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 20,19 eura, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Tivtu gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 50,36 eura. Račun vrijedan preko 150 eura dobiće 2,10 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 4,22 odsto kupaca, navedeno je u saopštenju EPCG.

Februarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 52,4 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 180.401 kupaca, dodali su.

Iz EPCG podsjećaju da su pokrenuli akciju ”ZA ČIST RAČUN” u kojoj se pravnim licima koja imaju dug po osnovu utrošene eletrične energije, za početak nudi da 30 odsto duga otplate u narednih 30 mjeseci, u fiksnim mjesečnim ratama. Nakon isteka Sporazuma, pravna lica nastavljaju otplatu preostalog duga po istim uslovima.

Kako su naveli, u akciju se mogu uključiti sva pravna lica koja imaju više od tri neplaćene fakture za utrošenu električnu energiju, bez obzira na visinu dugovanja, uz uslov da plate posljednju fakturu i potpišu Sporazum o izvršavanju obaveza po povoljnim uslovima. Akcija traje do 31. maja 2018. godine.

– Pozivamo pravna lica sa dugom za električnu energiju da iskoriste ovu jedinstvenu priliku. Podsjećamo da potrošači iz ove kategorije (koji nijesu u kategoriji malih kupaca), ukoliko redovno izmiruju svoje obaveze, ostvaruju popust od 3 odsto na utrošenu energiju. Više informacija potrošači mogu dobiti besplatnim pozivom na broj 19100, na šalterima, web portalu www.epcg.com ili Facebook stranici, zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve