Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Promijenjen stečajni upravnik u Vektri Jakić, Dragan Popović umjesto Miloša Popovića

''Stečajni upravnik Miloš Popović je ovom sudu podnio zahtjev za razrješenje zbog ličnih, porodičnih i objektivnih razloga''

Privredni sud imenovao je Dragana Popovića iz Podgorice za novog stečajnog upravnika u Vektri Jakić. Prethodno je taj sud dobio zahtjev stečajnog upravnika Miloša Popovića koji je tražio da bude razriješen te funkcije. Portparol To je saopštio sudija Vladimir Bulatović Privrednog suda Crne Gore.

“Stečajni upravnik Miloš Popović je ovom sudu podnio zahtjev za razrješenje zbog ličnih, porodičnih i objektivnih razloga. Objektivni razlozi koje je ovaj stečajni upravnik naveo jesu to što obavlja funkciju stečajnog upravnika u više složenih stečajnih predmeta i to: Radoje Dakić AD Podgorica u stečaju, Solana Bajo Sekulić AD Ulcinj u stečaju, PZU Opšta Bolnica Meljine AD Herceg Novi u stečaju, Nivel Invest DOO Budva u stečaju i Mašinopromet rezervni djelovi AD Podgorica u stečaju, kao i funkciju zastupnika stečajne mase u Jadransko Brodogradilište AD Bijela – Herceg Novi u stečaju i Pro Valex AD Podgorica u stečaju”, naveo je Bulatović.

Kod činjenica da je sjedište stečajnog dužnika „Vektra Jakić“ DOO Pljevlja u sjevernom dijelu Crne Gore, da složenost navedenog predmeta zahtijeva boravak i rad u sjedištu stečajnog dužnika, a da stečajni upravnik Miloš Popović postupa u više složenih predmeta u Podgorici i južnom dijelu Crne Gore, to je, kako je rekao Bulatović, Privredni sud cijenio da objektivno i fizički nije u mogućnosti da na valjan način obavlja funkciju stečajnog upravnika u stečajnom postupku nad „Vektra Jakić“ DOO Pljevlja u stečaju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve