Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Produžen rok za prijavu na javni poziv za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta

Zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović istakao je da Glavni grad u kontinuitetu obezbjeđuje podršku privrednicima i to čini kroz nekoliko programa

Glavni grad Podgorica tokom godine realizuje brojne konkurse, koji su namijenjeni podršci razvoju privredne djelatnosti u Podgorici, i upravo zahvaljujući toj podršci, mnogi građani pokrenuli su nove biznise ili unaprijedili postojeće. Zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović istakao je da Glavni grad u kontinuitetu obezbjeđuje podršku privrednicima i to čini kroz nekoliko programa.

“Najvažniji od njih je svakako, program biznis zona, gdje omogućavamo privrednicima da u okviru industrijske zone, servisno-skladišne i agro-industrijske zone realizuju svoje ideje. Ima i drugih programa koji nijesu toliko, u smislu finansijske podrške, veliki i posebni, ali su svojom atraktivnošću i značajem dobili pažnju javnosti. Neki od tih programa su podrška ženskom preuduzetništvu, podrška početnicima u biznisu, podrška privrednicima koji djelatnost obavljaju u autentičnim djelovima Podgorice”, kazao je Vešović i dodao da će Glavni grad i u narednom periodu pružati podršku kvalitetnim biznis idejama.

Pored značajne podrške za razvoj i unapređenje preduzetništva, Glavni grad osluškuje i potrebe poljoprivrednih proizvođača, te su obezbijeđena značajna sredstva i za te namjene.

Vešović je kazao da je sa ciljem intenziviranja saradnje sa poljoprivrednicima, te unapređenja njihovog statusa, formirana posebna služba koja će biti adresa za njihove potrebe i inicijative.

“Zakup poljoprivrednog zemljište je još jedan program grada, koji će omogućiti zainteresovanima da učestvuju na javnom pozivu, a zbog primjetnog interesovanja taj rok je produžen i mogu se prijaviti do 30. decembra”, istakao je Vešović i pozvao poljoprivredne proizvođače da iskoriste ove povoljnosti, kako bi lakše prevazišli izazove sa kojima se suočavaju, a u isto vrijeme doprinijeli da se u Podgorici proizvodi sve više kvalitetne i zdrave hrane.

On je dodao da Glavni grad ostaje posvećen unapređenju uslova za privrednike i poljoprivrednike, sa ciljem stvaranja boljeg ambijenta za razvoj proizvodnje i ukupnog polovanja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve