Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Privredna komora zabrinuta zbog najavljenih izmjena seta poreskih zakona

Apeluju na zaustavljanje procesa izmjena tih zakona

Privredna komora Crne Gore (PKCG) izražava zabrinutost povodom najavljenih izmjena seta poreskih zakona, saopšteno je iz te ustanove.

“Prvenstveno, zbog načina donošenja u netransparentnoj proceduri i bez prethodnih konsultacija sa poslovnom zajednicom, kao i zbog činjenice da se njima regulišu oblasti od izuzetnog uticaja na poslovanje”, navodi se u saopštenju PKCG.

Iz Komore navode da umjesto očekivanog smanjenja nameta privredi, najavljenim izmjenama poreskih zakona uvode se dodatna opterećenja i privreda dovodi u još “teži položaj”, pri čemu se, smatraju oni, “zanemaruje složeni ekonomski trenutak u kojem se odvijaju poslovni procesi”.

“Takođe, zanemaruje se činjenica da će predložene izmjene poreza dovesti do rasta cijena, smanjenja prodaje, povećanja obima sive ekonomije umjesto povećanja prihoda za državu. Smatramo da su stabilan poslovni ambijent i predvidljivost poreske politike značajni faktori u donošenju odluke o investiranju ili nastavku investiranja u poslovne operacije, a ovakvim izmjenama zakona se ne šalju takve poruke ni domaćim ni stranim investitorima”, obrazložili su iz PKCG.

Apeluju na zaustavljanje procesa izmjena tih zakona.

“Imajući u vidu naprijed navedeno, apelujemo da se proces izmjene ovih zakona zaustavi, te predlažemo održavanje sastanaka donosioca odluka sa privredom, za koji smatramo da je ključan za usvajanje i sprovođenje bilo kakvih promjena po ovom pitanju”, zaključuju iz Komore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
17.02.2023-22:37 22:37

Bravo! Podrska!