Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Predstavnici Zanatske Komore i Udruženja zanatlija učestvovali na Sajmu narodnog stvaralaštva u Vrnjačkoj Banji

Promotivnim aktivnostima na sajmu prezentovano je očuvanje i razvijanje tradicionalnih zanata, kao glavni cilj manifestacije

Zanatska komora Crne Gore i Udruženje zanatlija Crne Gore, zajedno sa Organizacijama žena Crne Gore predstavljali su Crnu Goru na XXI MANIFESTACIJI: SAJAM NARODNOG STVARALAŠTVA, koja je 30-31. marta 2024. godine organizovana u Vrnjačkoj Banji pod pokroviteljstvom SO Vrnjačka Banja, TO Vrnjačka Banja i Hotela Breza.

“Ovoj važnoj manifestaciji prisustvovali su gosti iz Austrije, Slovenije, Crne Gore, Makedonije i Mađarske, predstavnici ministarstava Republike Srbije, instituta, turističkih organizacija, obrazovnih institucija i drugih brojnih društveno značajnih entiteta”, saopšteno je iz Zanatske komore.

Promotivnim aktivnostima na sajmu prezentovano je očuvanje i razvijanje tradicionalnih zanata, kao glavni cilj manifestacije.

“Po osnovu dugogodišnje uspješne saradnje i poziva domaćina iz Vrnjačke Banje, Zanatsku komoru Crne Gore su predstavljali članovi Udruženja umjetničkih zanatlija Marojević Ljiljana, Kovačević Milojka, Marković Dragan i Kovačević Obrad, potpredsjednik Komore”, nvodi se u saoštenju.

Štand Komore je odisao posebnom kreativnošću i bio izuzetno posjećen što je organizator nagradio “Poveljom” za podršku očuvanju tradicije.

“Naročito mi je zadovoljstvo da se osvrnem na dio ove manifestacije koji se odnosi na stare, tradicionalne i umjetničke zanate koji su metafora duše i duhovnosti jednog kraja, jednog podneblja, jednog naroda i jedne države”, istakao je potpredsjednik Zanatske komore Crne Gore, Obrad Kovačević. 

Kako je naveo, naše bogatstvo je raznolikost naše tradicije, ali i želja da je održimo i sačuvamo, jer se po tome svaki narod prepoznaje! Pored svih nedaća koje nas pritiskaju bar nam je Bog dao svijest i savjest, pa svoju tradiciju želimo sačuvati”.

“Skup je uspješno okončan sa željom svih učesnika skupa da se nastavi međusobna saradnja i međunarodna okupljanja ovoga tipa u cilju unaprjeđenja, promocije, očuvanja i razvoja tradicionalnih zanata”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve