Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Predstavnici IRF-a u radnoj posjeti opštini Žabljak i privrednicima: Podrška projektima očuvanja zelene ekonomije

Na sastanku sa predsjednikom Opštine Veselinom Vukićevićem i njegovim saradnicima bilo je riječi o privrednoj aktivnosti u opštini Žabljak, predstojećoj ljetnjoj turističkoj sezoni kao i potrebama privrednika povodom prevazilaženja krize izazvane pandemijom koronavirusa

Predsjednik OD IRF-a Velizar Kaluđerović i izvršna direktorica Irena Radović danas su sa saradnicima boravili u radnoj posjeti opštini Žabljak i obišli privrednike koji su korisnici kreditne podrške IRF-a, te naglasili podršku projektima očuvanja životne sredine i zelene ekonomije.

Na sastanku sa predsjednikom Opštine Veselinom Vukićevićem i njegovim saradnicima bilo je riječi o privrednoj aktivnosti u opštini Žabljak, predstojećoj ljetnjoj turističkoj sezoni kao i potrebama privrednika povodom prevazilaženja krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Kaluđerović i Radović upoznali su predsjednika Opštine Žabljak Vukićevića sa programima podrške IRF-a za ovu godinu, sa akcentom na podršku projektima očuvanja životne sredine i zelene ekonomije, kao i podršku koja je namijenjena prije svega mikro, malim i srednjim preduzećima čija je likvidnost ugrožena usljed negativnog uticaja pandemije COVID-19.

Predstavnici IRF-a su posjetili vlasnika preduzeća HM Durmitor Vladimira Kujundžića, koji je iz sredstava IRF-a uspješno realizovao više projekata u oblasti poljoprivrede i turizma u opštini Žaljak.

Takođe, u okviru radne posjete, predstavnici IRF-a su posjetili gazdinstvo poljoprivrednog proizvođača Vasilija Jakšića, koji je sredstva dobijena putem kreditne podrske IRF-a u više navrata koristio u cilju unapređenja djelatnosti proizvodnje krompira.

Održan je i sastanak sa direktorom Turističkog centra Durmitor, Marinkom Purićem, na kome je bilo riječi o stanju u turističkom centru, kao i o očekivanjima i izazovima u vezi sa predstojećom ljetnjom turističkom sezonom imajući u vidu značaj turističkog centra za privrednu aktivnost Žabljaka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve