Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Predsjednik UPCG na sjednici Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta u Briselu

Na plenearnoj sjednici je saopšteno da je EESC izabrao 131 člana za grupu eksperata civilnog društva iz zemalja kandidata koji će svojim učešćem pružati doprinos savjetodavnom radu Komiteta u 2024. godini. Time je EESC postao prva institucija koja je otvorila svoja vrata zemljama kandidatima za članstvo u EU

Na poziv Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta (EESC), predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) Slobodan Mikavica učestvovao je na Plenarnoj sjednici EESC koja je danas održana u Briselu, saopšteno je iz UPCG.

“Ovaj događaj nosi poseban značaj za Crnu Goru jer je na njemu zvanično pokrenuta inicijativa EESC-a o prihvatanju predstavnika civilnog društva iz zemalja kandidata za članstvo u Evropskoj uniji. Kako je na skupu saopšteno, navedena inicijativa, politički prioritet predsjednika EESC Olivera Ropkea koji je i otvorio sjednicu, postavlja nove standarde za uključivanje zemalja kandidata u aktivnosti EU, olakšavajući njihovu progresivnu i opipljivu integracija u EU”, kaže se u saopštenju.

Učesnici plenarne sjednice EESC bili su potpredsjednica Evropske komisije Vera Jourova, premijer Crne Gore Milojko Spajić i premijer Albanije Edi Rama, koji su pozdravili inauguraciju ove inicijative i poslali snažne poruke tim povodom. Dodatnu podršku pružili su predsjednik UPCG i ostali predstavnici civilnog društva iz devet zemalja kandidata za članstvo u EU (Albanije, Bosne i Hercegovine, Gruzije, Moldavije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Srbije, Turske i Ukrajine) koji su u nastavku sjednice održali svoja izlaganja.

Na plenearnoj sjednici je saopšteno da je EESC izabrao 131 člana za grupu eksperata civilnog društva iz zemalja kandidata koji će svojim učešćem pružati doprinos savjetodavnom radu Komiteta u 2024. godini. Time je EESC postao prva institucija koja je otvorila svoja vrata zemljama kandidatima za članstvo u EU.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve