Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Postignut dogovor o potpunoj liberalizaciji prevoza tereta

Sastanak Mješovite crnogorsko-ukrajinske komisije o međunarodnom prevozu putnika i tereta u drumskom saobraćaju

Protekla dva dana na poziv Ministarstva saobraćaja i pomorstva (MSP) Crne Gore održan je sastanak Mješovite crnogorsko-ukrajinske komisije o međunarodnom prevozu putnika i tereta u drumskom saobraćaju. Sastanak je, kako je saopšteno iz resora, organizovan u cilju razmatranja svih pitanja u oblasti međunarodnog drumskog prevoza od zajedničkog interesa, za obje države.

U saopštenju za medije navodi se da na sastanku su delegacije postigle dogovor o potpunoj liberalizaciji prevoza tereta između dvije zemlje, što uključuje da bilateralni, tranzitni prevoz tereta i prevoz za/iz treće zemlje, bude oslobođen od korišćenja dozvola počev od 1. juna 2024. godine.

“U prevozu putnika konastatovano je da se na godišnjem nivou razmjenjuje 50 dozvola za vanlinijski povremeni prevoz putnika u drumskom saobraćaju, a postignut je dogovor da se u narednom periodu dodatno razmijeni i 30 dozvola za naizmjenični prevoz putnika”, kazali su iz resora ministra Filipa Radulovića.

Navodi se da delegacije su usaglasile da će uzajamno priznavati sertifikate o početnoj stručnoj osposobljenosti vozača, ubrzanoj početnoj stručnoj osposobljenosti i periodičnoj stručnoj osposobljenosti, izdatih u obje zemlje.

U crnogorskoj delegaciji su bili predstavnici Ministarstva saobraćaja i pomorstva i Privredne komore Crne Gore, dok su u ukrajinsku delegaciju bili predstavnici Ministarstva razvoja zajednica, teritorija i infrastrukture i Ambasade Ukrajine u Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve