Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Poljaci pokazuju sve veće interesovanje za odmor u Crnoj Gori

NTO CG organizovala promotivni događaj u Krakovu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) organizovala je promotivni događaj u Krakovu, koji je održan za vrijeme trajanja Evropskih igara.

Tokom promotivnog događaja prezentovana je turistička ponuda Crne Gore, a gosti su imali priliku da degustiraju crnogorska vina i probaju naše specijalite.

Iz NTO CG su poručili da im je izuzetno zadovoljstvo što su imali priliku da organizuju promotivni događaj u Krakovu na kojem su prisutni turoperatori i mediji u toku trajanja Evropskih igara, koje su u fokusu javnosti.

“Tržište Poljske je jako važno za Crnu Goru kao turističku destinaciju imajući u vidu sve veće interesovanje koje postoji sa ovog tržišta tokom čitave godine. Tokom prva četiri mjeseca ove godine imali smo duplo više turista iz Poljske u odnosu na isti period prethodne godine. Pored ovog događaja, ove godine učestvovali i na sajmu u Varšavi, te ugostili grupu turoperatora iz Poljske. Vjerujemo da će kontinuirana promocija na tržištu, ali i činjenica da smo ove godine posredstvom tri avio kompanije povezani sa ovim tržištem doprinijeti da se rastući trendovi nastave”, poručio je predstavnik NTO CG Filip Burzan.

Osim turoperatora i medija, promotivnom događaju je prisustvovao otpravnik poslova Ambasade Crne Gore u Poljskoj, Aleksandar Drljević, koji je izrazio zadovoljstvo dobro organizovanom događaju i programu.

“Prezentacija o Crnoj Gori u Krakovu je bila još jedna prilika da pokažemo prijateljima i potencijalnim gostima iz Poljske ljepote kojima Crna Gora obiluje. Poljaci su jako zainteresovani za ljetovanje i boravak u Crnoj Gori. Ovo je prilika koju naša turistička privreda treba da iskoristi, jer se radi o tržištu sa velikim brojem potencijalnih posjetilaca i trzištu koje sa posebnim emocijama i zainteresovanošću gleda na Crnu Goru”, istakao je Drljević.

Takođe, događaju su prisustvovali predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović, kao i predstavnici olimpijskog komiteta susjednih država – Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova i Sjeverne Makedonije.

Predstavnici NTO CG i lokalnih turističkih organizacija su održali prezentaciju, a prisutni su imali priliku da se bliže upoznaju sa raznovrsnom turističkom ponudom Crne Gore za ljetnju turističku sezonu.

“Tržište Poljske nam je izuzetno značajno. Jako je važno to što imamo direktnu avio liniju, imamo puno gostiju iz Poljske. Oni rado biraju barsko primorje za svoj odmor i jako nam je važno da budemo prisutni na tom tržištu kako putem sajmova, tako i putem B2B prezentacija. Naravno, uvijek smo raspoloženi da ugostimo poljske turoperatore i novinare”, poručila je predstavnica TO Bara mr Nikoleta Nikčević.

Za odličnu atmosferu bila je zadužena crnogorska muzička zvijezda Nina Žižić, koja je izmamila aplauze posjetilaca.

U sklopu događaja, lokalne turističke organizacije Bara i Podgorice, Lipska pećina i hotel The Chedi Luštica bay organizovali su nagradne igre za posjetioce sajma.

“Predstavljanje Crne Gore u Krakovu je bilo veoma zanimljivo, pjesme Nine Žižić su unijele prazničnu atmosferu. Bila sam na ovom događaju kao novinarka i veoma sam srećna što sam prvi put u životu osvojila nagradu tokom izvlačenja. Već se radujem boravku u Crnoj Gori. Iako sam dosta putovala po svijetu nisam bila u Crnoj Gori, a čula sam da je to lijepa i zanimljiva destinacija sa bogatim kulturnim nasljeđem. Voljela bih da upoznam ovu zemlju – i njenu obalu i planine, kao i neka skrivena mjesta koja rjeđe posjećuju turisti”, kazala je jedna od dobitnica nagrada, Magdalena Kursa.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore organizovala je promotivni događaj u Krakovu uz podršku Hrvatskog olimpijskog odbora i Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve